Μέσα στους επόμενους μήνες θα ληφθεί η απόφαση για την παραγωγή, ή όχι, του πρώτου pickup οχήματος της Jeep, το οποίο πιθανότατα θα βασίζεται στο πάτωμα του επόμενου Wrangler.

Η σκέψη της Jeep να εμπλουτίσει τη γκάμα της με ένα pickup όχημα δεν είναι καινούρια. Πιο συγκεκριμένα κρατάει αρκετές δεκαετίες, με αποκορύφωμα το 2005, όπου στην έκθεση NAIAS (North American International Auto Show) παρουσίασε το εικονιζόμενο, πρωτότυπο Gladiator.

Η ανταπόκριση του κοινού, τότε, υπήρξε εντυπωσιακή, δίνοντας εμμέσως την «εντολή» για την παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου. Δυστυχώς όμως, είχε ήδη αρχίσει η κάτω βόλτα για τον όμιλο της Chrysler, με τα γνωστά αποτελέσματα…

Αρκετά χρόνια μετά και με την εταιρεία σε σαφώς καλύτερη θέση, το όλο θέμα φαίνεται να ανακινείται πάλι. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Mike Manley, η απόφαση για την παραγωγή ή όχι ενός τέτοιου μοντέλου θα παρθεί σύντομα.

Η Jeep εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής δίπορτων αλλά και τετράπορτων εκδόσεων. Οι υπεύθυνοι, ωστόσο, προβληματίζονται για τις εκτός δρόμου δυνατότητες του τετράθυρου μοντέλου, καθώς δεν θέλουν να παρουσιάσουν κάτι λιγότερο ικανό, που θα έβλαπτε ενδεχομένως το κύρος της εταιρείας.

Ένα σκεπτικό θέλει το νέο pickup να βασίζεται επάνω στο πάτωμα του επόμενου Wrangler.

Ακούγεται πάντως και η άλλη γνώμη, που θέλει το νέο Pickup να χρησιμοποιεί κάποια πλατφόρμα της Fiat, για τις οποίες ο Manley υποστηρίζει πως «είναι πολύ πρακτικές».

Πηγή: autotriti.gr