Ο 36χρονος αυστριακός Markus Stöckl, σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτητας με mountain bike παραγωγής κατηφορίζοντας την πλαγιά ενός ηφαιστείου στη Νικαράγουα. Με τα 164,95 χιλιόμετρα την ώρα κατέρριψε το ρεκόρ του γάλλου Eric Barone που κρατούσε ήδη εννέα χρόνια.

Αφού ανέβηκε με το ποδήλατο στην πλάτη την πλαγιά των 550 μέτρων, οριοθέτησε την διαδρομή που θα ακολουθούσε σε μια προσπάθεια να αποφύγει όσο γίνεται τις ανωμαλίες του εδάφους και τις διάσπαρτες πέτρες, ώστε να αποφύγει την πτώση.

Αφού φόρεσε την ειδική αεροδυναμική στολή και κράνος άφησε τα φρένα από την κορυφή του Cerro Negro και πήγε για την τελική προσπάθεια.

Δείτε το βίντεο, με το ρεκόρ ταχύτητας στο χώμα…

Δεν είναι ωστόσο το πρώτο ρεκόρ του Stöckl καθώς το 2007, είχε πιάσει τα 210,4 χ.α.ω. κατεβαίνοντας με ποδήλατο παραγωγής μια χιονισμένη πλαγιά. Και πάλι στη Ν. Αμερική, στο χιονισμένο όρος La Parva της Χιλής.

Το μήκος της «πίστας» στα 1,6 χιλιόμετρα με 45 μοίρες κλίση αλλά και το στρωμένο χιόνι έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσει και το σχετικό ρεκόρ.

Συνέθλιψε το προηγούμενο ρεκόρ των 187 χ.α.ω. ενώ πλησίασε το ρεκόρ των 222 χ.α.ω. που έγινε με ποδήλατο αλλά με αεροδυναμικά καλύμματα.

Δείτε στο βίντεο το ρεκόρ στο χιόνι…