Την παρθενική του εμφάνιση κάνει σήμερα στο Διαδίκτυο, επίσημα πλέον η πεντάθυρη έκδοση του Chevrolet Cruze. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και πολύ λίγα στοιχεία για το Cruze 5d, ενώ το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου στην έκθεση του Παρισιού.

Όπως σας αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα, η πεντάθυρη έκδοση του Cruze θα είναι μια από τις τέσσερις πρεμιέρες που θα κάνει η Chevrolet στην έκθεση του Παρισιού (οι άλλες τρεις αφορούν στα: Chevrolet Orlando, Chevrolet Aveo, και στο νέο Chevrolet Captiva). Στην περίπτωση του πολυαναμενόμενου Cruze 5d, ο σχεδιασμός στο πίσω μέρος (όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη αλλαγή), είναι αρκετά σπορτίφ όσο και «συμπαγές» ενώ σε καμία περίπτωση δεν χαλάει την πολύ καλή εικόνα της σεντάν έκδοσης. Αντιθέτως μάλιστα, με τη χάτσμπακ έκδοση του Cruze η γκάμα συμπληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η Chevrolet δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα τεχνικά στοιχεία του Cruze 5d, πέρα από το γεγονός ότι στο εσωτερικό του το πίσω κάθισμα θα αναδιπλώνεται σε ποσοστό 60/40%, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι της τάξης των 400 λίτρων (50 λίτρα λιγότερα από τη σεντάν έκδοση). Το πιθανότερο πάντως είναι να το δούμε με τα ίδια μηχανικά σύνολα που χρησιμοποιεί και η σεντάν εκδοχή του, που δεν είναι άλλα από τα 1,6 και 1,8 λίτρων με 113 και 141 ίππους αντίστοιχα. Η διάθεση του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει στα μέσα του 2011.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Chevrolet Ευρώπης, Wayne Brannon: «Το Chevrolet Cruze έχει αναδειχθεί σε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Διατίθεται σε 70 χώρες και έχει πλέον περάσει σε πωλήσεις το Aveo, κατακτώντας την πρώτη θέση στη Chevrolet, παγκοσμίως» ενώ πιο συγκεκριμένα για τα χάτσμακ, συνέχισε: «Τα χάτσμπακ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά. Το συνολικό μερίδιο της μικρομεσαίας κατηγορίας στην Ευρώπη φτάνει τα 4,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με το 65% από αυτά να είναι χάτσμπακ. Αυτό που περιμένουμε πλέον είναι μια αύξηση των πωλήσεων σε πολλές αγορές, ενώ την ίδια στιγμή το πεντάθυρο Cruze θα δυναμώσει ιδιαίτερα την εικόνα της Chevrolet στην Ευρώπη ως mainstream κατασκευαστή».

Πηγή: autotriti.gr