Η Volkswagen σχεδιάζει να κλείσει το εργοστάσιό της στο Wolfsburg της Γερμανίας για 1 ή 2 ημέρες την εβδομάδα από τον Αύγουστο έως το τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να ανταπεξέλθει στα θέματα συμμόρφωσης που έχουν να κάνουν με τις εκπομπές ρύπων.

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν τους επόμενους μήνες στην αυτοκινητοβιομηχανία και αφορούν τα νέα όρια εκπομπών ρύπων, ουσιαστικά ανατρέπουν τις μετρήσεις που γίνονται μέχρι σήμερα, καθώς θα στηρίζονται σε πραγματικά και όχι σε θεωρητικά σενάρια οδήγησης. Άρα στο μέλλον θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση των τιμών όσον αφορά τις ενδείξεις των ρύπων.

Η νέα πολιτική των ρύπων που θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη, έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστέλλει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων της σε διάφορα εργοστάσια, ακολουθώντας τα βήματα της Daimler.

Στο πλάνο της είναι να κλείσει το εργοστάσιο της Zwickau που κατασκευάζει εξαρτήματα. Αυτό θα έχει – σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της – σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή εξαρτημάτων.

Τέλος, το εργοστάσιό της στο Emden (κατασκευάζεται το Passat) θα κλείσει για μερικές ημέρες τόσο στο τρίτο, όσο και στο τέταρτο τρίμηνο, λόγω της μικρής ζήτησης για αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους.