Το νέο ΒΜW i5 έρχεται για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του μικρού i3 και του σπορ i8 στη σειρά μοντέλων i της BMW, δείχνοντας την πρόθεση των Βαυαρών να κυριαρχήσουν και στα οικολογικά (ηλεκτρική ή και υβριδικά) μοντέλα.

Είναι δεδομένο πως η BMW έχει πολύ σημαντικά πλάνα για την σειρά μοντέλων i που ετοιμάζει. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα προϊόντα της βαυαρικής φίρμας θα έχουν αποκλειστικά οικολογικό προσανατολισμό, κρίνοντάς και από τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αυτά τα δεδομένα άλλωστε δεν είναι άλλα από το μικρό ηλεκτρικό i3 αλλά και από το σπορ υβριδικό υψηλών επιδόσεων i8.

Τώρα, επόμενο μεγάλο project της BMW φαίνεται πως είναι το i5. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο όχημα, με πολλές πρακτικές ευκολίες όπως τα πίσω καθίσματα που σύρονται, το αμάξωμα τύπου MPV για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα αλλά και κορυφαίους χώρους, γεγονός που θέλει τις νέες πληροφορίες να αναιρούν τις… προηγούμενες που το ήθελαν να έχει τη μορφή τετράθυρου σπορ-σεντάν!

Για την κίνηση του, θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα με την απόδοση στους 170 ίππους και τα 250 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και έκδοση που θα διαθέτει επιπλέον και μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης τριών κυλίνδρων και επιπλέον 90 ίππους.

Αν και για την ώρα είναι πολύ νωρίς για να εκφραστεί οποιαδήποτε βεβαιότητα, δεν είναι απίθανο το i5 να παρουσιαστεί επίσημα ως πρωτότυπο στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013, ενώ στην παραγωγή θα το δούμε μάλλον το 2015.

Πηγή: autotriti.gr