Το τέλος εποχής της πρώτης γενιάς BMW X4 σηματοδοτεί ένα ορόσημο καθώς η παραγωγή της πρώτης γενιάς X4 προγραμματίζεται να σταματήσει το Μάρτιο του 2018.

Το ορόσημο ήταν, η στιγμή που η 200.000ή X4 έφυγε από το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg/ΗΠΑ. Με εξωστρεφή σχεδίαση, οδηγική ευελιξία και δυναμικό χαρακτήρα, το πρώτο μεσαίο Sports Activity Coupé της premium κατηγορίας έχει δημιουργήσει μία μεγάλη κοινότητα φίλων μέσα σε περίπου μία τετραετία. Το επετειακό όχημα, μία X4 xDrive20d σε απόχρωση Alpine White metallic, προορίζεται για έναν πελάτη στην Ασία.

Η X4 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Spartanburg από το 2014. Το εργοστάσιο της BMW στην Αμερικανική Πολιτεία της Ν. Καρολίνα είναι ο «Οίκος των μοντέλων BMW Χ» στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του Group. Επιπλέον της X4, οι X3, X5, X6 και X7 κατασκευάζονται για την παγκόσμια αγορά στο ίδιο εργοστάσιο.

Με την Χ4, η BMW δημιούργησε μία ακόμα νέα αυτοκινητιστική φιλοσοφία. Από τότε που λανσαρίστηκε, άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν εμπνευστεί από τη συναρπαστική φιλοσοφία του μεσαίου Sports Activity Coupé της premium κατηγορίας.

Λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς της, η πρώτη X4 συνέβαλε σημαντικά στη συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των μοντέλων X στην αγορά. Συνδυάζοντας στιβαρότητα της τετρακίνησης με τη σπορ κομψότητα μιας BMW coupé, κατάφερε να ξεσηκώσει τον ενθουσιασμό σε νέα target groups για τη μοναδική οδηγική απόλαυση που προσφέρει μία BMW X.

bmv1` bmw2 bmw3

Νίκος Τσάδαρης