Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Στη ΔΕΘ ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, αποτέλεσμα ελληνοκινέζικης συνεργασίας

Βρίσκεται σε γραμμή παραγωγής και ήδη πωλείται στην ελληνική αγορά


AUTO
19:36
14/09/2017
Στη ΔΕΘ ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, αποτέλεσμα ελληνοκινέζικης συνεργασίας
6
loading

Ένα διθέσιο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, με την ονομασία «Ecocar», το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μέσα από μια συνεργασία ελληνικής εταιρίας με βιομηχανία στην Κίνα, κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στους χώρους της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια, ώστε να ετοιμαστεί ένα τελικό προϊόν, αλλά «πλέον είναι σε γραμμή παραγωγής» και ήδη «πωλείται στην ελληνική αγορά», όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υπεύθυνος της εταιρίας Ecosun, Γιώργος Καζαντζίδης.

Η ελληνική εταιρεία είναι εκείνη που συμμετείχε στη διαδικασία εξέλιξης και δημιουργίας «του ηλεκτρικού τμήματος του οχήματος σε ότι αφορά τις ειδικές μπαταρίες, τους ελεγκτές και τα σχετικά υποσυστήματα του ηλεκτρικού τμήματος», του αμιγώς ηλεκτρικού διθέσιου οχήματος.

Με δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων, το μικρό αυτοκίνητο έχει ήδη πάρει έγκριση για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ -σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη- ήδη έχουν ταξινομηθεί τα πρώτα οχήματα στην ελληνική αγορά. «Πρόκειται για δύο διαφορετικά οχήματα, το ένα από τα οποία είναι ένα όχημα πόλης, που παίρνει άδεια κυκλοφορίας ως τετράτροχο Ι.Χ αυτοκίνητο και το άλλο κυκλοφορεί στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων», εξήγησε σχετικά, με το ένα όχημα «να διαθέτει κινητήρα low speed και ισχύ 3KW και το έτερο να ανήκει στην κατηγορία των high speed με τελική ταχύτητα έως και 80 χλμ/ώρα».

o3qxbl61

Τα μοντέλα που έχουν προκύψει από την ελληνοκινεζική συνεργασία είναι κυρίως αυτοκίνητα πόλης, που έχουν ενσωματωμένο ειδικό φορτιστή και «με μια μέση ταχύτητα 40χλμ/ώρα μπορούν να κινηθούν για 100 έως και 120 χιλιόμετρα», σύμφωνα με τους δημιουργούς του. Με τη χρήση των ειδικών φορτιστών που υπάρχουν σε δημόσιους χώρους «θα μπορεί κάποιος να το φορτίσει εάν φτάσει για παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα σε έναν φορτιστή ταχείας φόρτισης, μέσα σε λεπτά, στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας».

Για να… γεμίσει με ενέργεια από μια κανονική παροχή ηλεκτρισμού στο 100% ένα όχημα, «χρειάζεται από έξι έως οκτώ ώρες», τόνισε ο κ. Καζαντζίδης, που εξήγησε ότι «με μήκος μικρότερο από δύο μέτρα και εικοσιπέντε εκατοστά για τα ηλεκτρικά διθέσια αυτοκίνητα και πλάτος ένα μέτρο και τριάντα εκατοστά, μειώνονται τα μεγάλα οχήματα στο κέντρο μιας πόλης».

Σημαντική εξέλιξη, πάντως, σε ό,τι αφορά τη χρήση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, θα είναι η δημιουργία δικτύων φόρτισης σε δημόσιους χώρους. «Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως έχουν εγκριθεί και αδειοδοτηθεί 120 σταθμοί στην Αθήνα, γίνονται κινήσεις και για τη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να δημιουργηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, ώστε όσοι διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα από πιο μακρινούς προορισμούς να έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε αστικά κέντρα και να εξυπηρετούνται με γρήγορη φόρτιση και όχι μόνο την κανονική», επισήμανε ο κ. Καζαντζίδης.

oxpc3t4f

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Δημήτρης Μιχαλοδημητράκης

  Δεν αναφέρετε εάν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης λίγο μεγαλύτερων μπαταριών

 2. avatar Αριστόφιλος

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ,εάν είχαν και μία βοηθητική μηχανή μικρού κυβισμού ,ώστε να μην έχει άγχος ο οδηγός στο να φτάσει στον προορισμό του ,θα το προτιμούσαν πολλοί ...μέχρι τότε όμως προτιμάμε τα microcars !

 3. avatar Tesla

  Πολλά μπράβο

 4. avatar άπατο

  9000+ ευρώ έχει το γρήγορο και 1 έτος εγγήση:)

  1. avatar Παλιοσειρά..!

   Εάν είναι όντως αυτή η τιμή δεν το βλέπω να ''περπατάει'' εμπορικά. Επιλέον πρέπει να συνυπολογίσουμε καί το κόστος αντικατάστασης των (σίγουρα) πανάκριβων συσσωρευτών του μετά από 2-3 χρόνια. Σήμερα στην αγορά αγοράζεις 1600άρι 10ετίας με 2.500 - 3.000 €... όση οικολογική συνείδηση κι αν έχει κάποιος μάλλον δεν θα το προτιμήσει. Βέβαια απ΄την άλλη έχει καί τα πλεονεκτήματά του. Μηδαμινό κόστος συντήρησης, ελάχιστο κόστος χιλιομετρικής διάνυσης, παρκάρει καί χωράει παντού, δεν γνωρίζω όμως από τέλη κυκλ/ρίας καί Ασφάλεια τι γίνεται; ; Φαντάζομαι πως κι αυτά θα είναι ελάχιστα. Μακάρι να το προτιμήσει ο κόσμος.. Θα αποσυμφορεθούν τα κέντρα των πόλεων.!

   1. avatar Κ.

    2-3 χρόνια; χμμ οι μπαταρίες σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχουν διάρκεια ζωής 5-10 χρόνια τουλάχιστον! ή 100.000-150.000κμ εκτός αν χρεισιμοποιούν τυπικές μπαταρίες εμπορίου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει