Η νέα BMW Σειρά 5 τιμήθηκε με το βραβείο «Goldener Computer» στην κατηγορία «Connected Car» (Συνδεδεμένο Αυτοκίνητο).

Στην ψηφοφορία των αναγνωστών του «Computer Bild» (του Ευρωπαϊκού περιοδικού πληροφορικής με την υψηλότερη κυκλοφορία) και των άλλων μέσων του ομίλου, το γερμανικό business sedan συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για την εκτενή του γκάμα λύσεων συνδεσιμότητας, κάνοντας την BMW, την μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που απέσπασε βραβείο «Goldener Computer» το 2017.

Αυτό συνέβη καθώς η BMW γρήγορα επεσήμανε την αυξανόμενη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας μεταξύ οχημάτων, οδηγών και εξωτερικού περιβάλλοντος με τις λύσεις του ConnectedDrive και υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας.

Yπηρεσίες επιτρέπουν εκτενή συνδεσιμότητα

Η νέα Σειρά 5 υπογραμμίζει τον ρόλο της στον τομέα της συνδεσιμότητας με μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών και χαρακτηριστικών. Ενσωματώνοντας λογαριασμούς e-mail στο αυτοκίνητο μέσω του Microsoft Exchange, επιτρέπεται η βέλτιστη προστασία δεδομένων στη διαχείριση καταχωρήσεων ημερολογίου, e-mail και επαφών. Με το BMW Connected, η Σειρά 5 δημιουργεί μία ψηφιακή γέφυρα μεταξύ αυτοκινήτου και smartphone του χρήστη. Αυτός ο ψηφιακός βοηθός επιτρέπει την απεικόνιση και χρήση του περιεχομένου του smartphone στην οθόνη ελέγχου – Control Display.

Το BMW Connected βοηθά επίσης τον οδηγό στον προσωπικό του προγραμματισμό σε ραντεβού και μετακινήσεις από το σπίτι ή το χώρο εργασίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γνωρίζει τον χρήστη καλύτερα κάθε φορά και προσαρμόζει τις απαντήσεις του όλο και καλύτερα, σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Για την καθοδήγηση διαδρομής, το BMW Connected χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου που επίσης επιτρέπει τρισδιάστατη απεικόνιση διαδρομής (προαιρετική) και ενσωματώνει το Real Time Traffic Information (RTTI) στους υπολογισμούς διαδρομών. Το BMW Connected χρησιμοποιεί επίσης τη λειτουργία Remote 3D View για να μπορεί ο οδηγός να παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο, απομακρυσμένα, στο smartphone του. Η Σειρά 5 διατίθεται στάνταρ και με WiFi hotspot, που λειτουργεί μέσω κάρτας SIM ενσωματωμένης στο αυτοκίνητο, για online πρόσβαση συνδέοντας μέχρι δέκα συσκευές. Επιπλέον, το hotspot προσφέρει δυνατότητα ασύρματης χρήσης του Apple CarPlay και επαγωγικής φόρτισης smartphone με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα άνεσης και ευκολίας προσφέρουν έξυπνες online υπηρεσίες ParkNow και On-Street Parking Information, που οι πελάτες χρησιμοποιούν για κράτηση χώρου στάθμευσης και πληρωμή χωρίς μετρητά ή για την ανεύρεση ελεύθερων χώρων στο πλάι του δρόμου. Οι υπηρεσίες Remote Services (που περιλαμβάνουν μία χρήσιμη λειτουργία Vehicle Finder) και Concierge Services, για εξατομικευμένη υποστήριξη με επιλογή προορισμού και διακανονισμούς ταξιδιού, επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν την εκτενή συνδεσιμότητα με την Σειρά 5 σε όλη της τη διάσταση.

Είναι η 20ή φορά που τα «Computer Bild», «Computer Bild Spiele», «Audio Video Foto Bild» και η κοινή τεχνολογική πλατφόρμα τους www.computerbild.de απονέμουν συλλογικά τα βραβείο «Goldener Computer», που σήμερα θεωρείται από τις πιο περίοπτες διακρίσεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής Πληροφορικής. Βραβεία, απονέμονται κάθε χρόνο σε καινοτομίες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους σε μία online ψηφοφορία 20.000 και πλέον συμμετεχόντων.

Η κατηγορία «Connected Car» λανσαρίστηκε το 2013 και επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνεται τώρα στην ευφυή συνδεσιμότητα των οχημάτων.

1 2 3 4

Νίκος Τσάδαρης