Συχνά οι πόρτες ενός αυτοκινήτου τρίζουν, είτε επειδή μαζεύουν σκόνη, είτε επειδή χάνουν τη λίπανση που πρέπει να έχουν. Το πρόβλημα φυσικά πηγάζει από τους μεντεσέδες, που ενώνουν την πόρτα με το αμάξωμα. Η συντήρησή τους είναι αρκετά απλή και μπορείτε πολύ εύκολα να την κάνετε μόνοι σας. Ας δούμε πώς.

Α. Αρχικά περνάμε τις ενώσεις με ένα καθαρό πανί, απομακρύνοντας σκόνη, χώμα αλλά και το γράσο, πάνω στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί αυτά. Αν χρειαστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαφρά βρεγμένο πανί.

Β. Ψεκάζετε την περιοχή με ειδικό αντισκωριακό σπρέι, που θα βρείτε στα βενζινάδικα. Αφήνετε την ουσία να απορροφηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη φιάλη. Το κόστος δεν ξεπερνά τα 4 ευρώ.

Γ. Έπειτα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι ξύλου ή μετάλλου, περνάτε με ειδικό γράσο λιθίου όλες τις αρθρώσεις του μεντεσέ, προσέχοντας όμως να μην το παρακάνετε γιατί, αν αυτό ζεσταθεί, θα λερώσει και τις άλλες περιοχές της πόρτας. Το γράσο λιθίου θα το βρείτε σε όλα τα συνεργεία, αλλά και στα περισσότερα βενζινάδικα.

Δ.Τέλος, αφήστε για λίγα λεπτά το γράσο να πάει παντού και στη συνέχεια ανοίξτε και κλείστε την πόρτα λίγες φορές, για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αν η πόρτα μου τρίζει, επειδή έχει «κρεμάσει» λίγο;

Σε αυτήν την περίπτωση, αν οι μεντεσέδες της πόρτας έχουν βίδες, βρείτε το κατάλληλο κλειδί και σφίξτε τις με προσοχή. Διαφορετικά πρέπει να απευθυνθείτε σε συνεργείο.

Πηγή: autotriti.gr