Μέσα στην προσεχή 5ετία, η Skoda ετοιμάζει δύο νέα πολυχρηστικά μοντέλα, καθώς και άλλα δύο με SUV και Crossover «περίβλημα», προκειμένου να πιάσει τους υψηλούς εμπορικούς στόχους που έχει θέσει.

Με δεδομένη τη δημοτικότητα των SUV και Crossover, αλλά και εκείνη των πολυχρηστικών μοντέλων, δεν είναι περίεργο που η Skoda σκοπεύει να μπει ακόμα πιο δυναμικά στις εν λόγω κλάσεις. Πρέπει να πιάσει το στόχο της, ο οποίος κάνει λόγο για ετήσιες πωλήσεις 10 εκ. οχημάτων μέχρι το 2018.

Μέσα στην επόμενη 5ετία, λοιπόν, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει –μεταξύ άλλων- τέσσερα νέα μοντέλα. Τα δύο από αυτά θα έχουν πολυχρηστικό χαρακτήρα και θα αντικαταστήσουν στη γκάμα της Skoda το Roomster. Το πρώτο θα έρθει το 2014 και θα βρίσκεται κοντά σε μέγεθος και σχήμα με το VW Touran. Το άλλο, θα είναι μεγαλύτερο, καθώς θα στηριχθεί στο VW Sharan, και θα κάνει ντεμπούτο το 2016.

Σε ό,τι αφορά στα SUV, μια παραλλαγή του VW Tiguan θα αντικαταστήσει το 2015 το Yeti, ενώ την επόμενη χρονιά, η Skoda θα αποκτήσει και ένα μεγαλύτερο 7θέσιο crossover.


To Roomster θα αντικατασταθεί από δύο μοντέλα: το ένα θα στηρίζεται στο VW Touran και το άλλο στο VW Sharan.


To Yeti θα δώσει τη θέση του σε ένα μοντέλο που θα μοιάζει με το VW Tiguan, ενώ στην πορεία η Skoda θα αποκτήσει και 7θέσιο SUV.

Πηγή: autotriti.gr