Εννέα έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες οδήγησαν στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων το αγωνιστικό Civic Type-R, με το οποίο οι Δημήτρης Δριβάκος και Κατερίνα Μπαντέ θα συμμετέχουν στον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Rally Monte Carlo.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι έλληνες ολυμπιονίκες είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν ή να συνοδηγήσουν το Honda Civic Type-R και να «αναμετρήσουν» τις δυνάμεις τους με αυτές ενός αυτοκινήτου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Οι έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ήταν οι εξής: Δήμητρα Κοροκίδα Παραολυμπιονίκης – σφαίρα, Στέφανος Διαμαντής Παραολυμπιονίκης – τένις, Χρήστος Ταμπαξής Παραολυμπιονίκης – κολύμβηση, Βλάσης Μάρας – γυμναστική, Λένα Δανιηλίδου – τένις, Γιάννης Τσίλης – κωπηλασία, Σωτήρης Τράκας – καταδύσεις, Κέλλυ Αραούζου – κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Χρήστος Λιμπανοβνό – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες αρχικά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για την προετοιμασία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου για τις ανάγκες ενός αγώνα όπως είναι το Rally Monte Carlo που χαρακτηρίζεται για τις μεγάλες αλλαγές κυρίως θερμοκρασία αλλά και τις έντονες αλλαγές στις οδηγικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, πάγος), όσο και για τη σωστή προετοιμασία της φυσικής κατάστασης του πληρώματος.

OlympionikesCivicTypeR3
Ο οδηγός του Civic Type-R Δημήτρης Δριβάκος δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες για τη σωστή προετοιμασία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Στη συνέχεια οι ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν και να συνοδηγήσουν το αγωνιστικό Civic Type-R αντίστοιχα κάτω από την καθοδήγηση του Δημήτρη Δριβάκου άλλοτε σε ρόλο συνοδηγού και άλλοτε σε ρόλο οδηγού. Μετά την «αγωνιστική τους» εμπειρία με το Civic Type-R υπέγραψαν στο φτερό του αυτοκινήτου το όνομα τους. Με τις υπογραφές των αθλητών στο φτερό και τις ευχές τους το αυτοκίνητο θα ταξιδέψει μέχρι το Μόντε Κάρλο για την εκκίνηση του 1ου αγώνα του Πρωταθλήματος Ράλι, στις 16 Ιανουαρίου 2017.

Οι έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από αυτή την μίνι αγωνιστική εμπειρία τους και ευχήθηκαν στο μέλλον να τους ξαναδοθεί ανάλογη ευκαιρία.

OlympionikesCivicTypeR2
Λένα Δανιηλίδου – τένις, Στέφανος Διαμαντής – τένις παραολυμπιονίκης, Γιάννης Τσίλης – κωπηλασία, Κέλλυ Αραούζου – κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, Σωτήρης Τράκας – καταδύσεις, Χρήστος Ταμπαξής – κολύμβηση παραολυμπιονίκης, Χρήστος Λιμνπανοβνό – ενόργανη γυμναστική (πίσω σειρά), Βλάσης Μάρας-ενόργαννη γυμναστική (πίσω σειρά), Δήμητρα Κοροκίδα – σφαίρα παραολυμπιονίκης, Δημήτρης Δριβάκος – οδηγός αγώνων.

Νίκος Τσάδαρης