Μεγάλη τιμή για τη General Motors και την Opel στην τελετή απονομής των βραβείων «Χρυσού Τιμονιού» των Bild am Sonntag και Auto Bild στο Βερολίνο, όπου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, αλλά η Πρόεδρος & CEO της GM, Mary Barra.

Σε αυτήν απονεμήθηκε το «Τιμητικό Χρυσό Τιμόνι 2016» για το έργο της στη GM και την Opel.

Το «Τιμητικό Όσκαρ» της αυτοκινητοβιομηχανίας αναγνωρίζει ότι: «Η Mary Barra είναι υπεύθυνη για την αναγέννηση στη GM. Η ίδια έχει οδηγήσει την εταιρεία στο μέλλον καθιερώνοντας μία νέα εταιρική κουλτούρα, προάγοντας πρωτοποριακά μοντέλα και μπαίνοντας σε καινοτόμους επιχειρηματικούς τομείς για τη GM. Στην πορεία, ή Opel ήταν πάντα τμήμα της εξίσωσής της και η ανοδική τάση της μάρκας τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.»

n83lyzm7

Η Barra παρέλαβε το βραβείο παρουσία του CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Η τεχνολογική υπεροχή ήταν ανέκαθεν η ουσία της μάρκας Opel από το 1862 που ιδρύθηκε, και παραμείνει η αιχμή του δόρατος της εταιρείας μέχρι σήμερα,» δήλωσε η Barra. «Η GM και η Opel συνεργάζονται για να προσδιορίσουν και να χαράξουν το μέλλον της προσωπικής μετακίνησης στη Γερμανία, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.»

Ο CEO του Opel Group πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε στο τιμόνι της GM μία ηγετική φυσιογνωμία όπως η Mary Barra. Η ίδια έχει σαφές όραμα για την εταιρία που υλοποιούμε μαζί και έχει παίξει βασικό ρόλο στην επιστροφή της Opel στην επιτυχία.»

Η τελετή απονομής σηματοδότησε επίσης μία πρεμιέρα για όλους τους εργαζόμενους της Opel και τη GM, αφού το νέο Astra έγινε το 16ο μοντέλο της Opel από το 1978 που κέρδισε το «Χρυσό Τιμόνι» πέρσι, είναι η πρώτη φορά που ένα ανώτερο στέλεχος της εταιρείας βραβεύεται με το «Τιμητικό Χρυσό Τιμόνι».

195p2o7i

Το βραβείο χορηγείται από τα δύο έντυπα Bild am Sonntag και Auto Bild. Μία επιτροπή που απαρτίζεται από αναγνώστες, ειδικούς και διασημότητες επιλέγει κάθε χρόνο τους νικητές του βραβείου και αξιολογεί τις νέες συμμετοχές.

Νίκος Τσάδαρης