H Artega παρουσίασε στη Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της, μαζί με πλήθος πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την παραγωγή και τις τιμές του.

Στην «έδρα» της βρέθηκε η γερμανική εταιρεία Artega και δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης την ηλεκτρική παραλλαγή του Artega GT. Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί αρχικά στην προηγούμενη έκθεση της Γενεύης, όμως τώρα μάθαμε πότε θα παραχθεί (το 2012), πόσο θα κοστίζει (περίπου 150.000 ευρώ), αλλά και που θα παράγεται (στο Delbrück της Γερμανίας).

Το Artega SE, αυτοπροσδιορίζεται ως «sports electric» και δικαίως, καθώς τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν μαζί 370 ίππους. Το κάθε ηλεκτρικό μοτέρ λειτουργεί ανεξάρτητα, δίνοντας κίνηση στον κάθε έναν από τους πίσω τροχούς. Έτσι, το Artega SE χρειάζεται μόλις 3,9 δλ. για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 204 χλμ./ώρα.

Οι μπαταρίες του οχήματος διαθέτουν 16 θαλάμους, 12 στο πίσω μέρος του οχήματος και 4 στο εμπρόσθιο, ενώ φέρουν κυψέλες ιόντων πολυμερών λιθίου. Κάθε ένας από αυτούς τους θαλαμίσκους περιέχει 12 κυψέλες μπαταρίας. Η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε 90 λεπτά και προσδίδει αυτονομία 200 χλμ. στο αυτοκίνητο. Το βάρος του ηλεκτρικού Artega είναι μόλις 10% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του συμβατικού με το V6 3,6 μοτέρ, αγγίζοντας τα 1.400 κιλά, αλλά η ιδανική αναλογία του βάρος παραμένει η ίδια (57% πίσω, 43% μπροστά).

Πηγή: autotriti.gr