Μειωμένες κατά 2% ήταν οι πωλήσεις οχημάτων στη δυτική Ευρώπη καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία πτώση τους από τον Αύγουστο του 2013. Αυτό έδειξε η εταιρεία αναλύσεων για την αυτοκινητοβιομηχανία LMC Automotive αιτιολογώντας την πτώση στη χαμηλότερη ζήτηση στη Γαλλία και τη Γερμανία και στη μία λιγότερη εργάσιμη ημέρα συγκριτικά με πέρυσι.

Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στη δυτική Ευρώπη μειώθηκαν στα 1.070.598 αυτοκίνητα τον Ιούλιο, σύμφωνα με την LMC Automotive, η οποία εκτιμά τις μηνιαίες πωλήσεις βάσει των εθνικών στοιχείων για τις ταξινομήσεις και τις δικές της προβλέψεις ενόψει των επίσημων στοιχείων που θα ανακοινωθούν από την ένωση ACEA στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η LMC είπε ότι επιβράδυνση στις πωλήσεις παρατηρείται και με βάση τον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό πώλησης (SAAR), ο οποίος μειώθηκε στα 13,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον Ιούλιο, συγκριτικά με ετήσιο ρυθμό πώλησης 13,9 εκατ. επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα.

Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις στη Γερμανία, στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, μειώθηκαν κατά 3,9% ενώ στη Γαλλία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη, κατά 9,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LMC. Οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,1%.