Πλήρες μοντέλων ήταν το stand της Lotus στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου δίπλα στα ήδη γνωστά μοντέλα της φίρμας βρέθηκαν τρία νέα, η Evora GTE, η Exige S και η Exige R-GT.

Οι λάτρεις των γρήγορων μικρών μοντέλων γενικότερα, αλλά και της Lotus ειδικότερα, είχαν πολλά να δουν στο περίπτερο της εταιρείας στη Φρανκφούρτη. Εκεί βρέθηκε η έκδοση δρόμου της Evora GTE, η νέα Exige S, αλλά και το αγωνιστικό Exige R-GT. Ας δούμε, όμως, τα τρία μοντέλα αναλυτικά.

Lotus Evora GTE

Οι πάνω από 444 ίπποι που παράγει το V6 μοτέρ των 3,5 λίτρων, καθιστούν την Evora GTE την ταχύτερη Lotus δρόμου που φτιάχτηκε ποτέ. Αρχικά είχα φτιαχτεί ως μια ειδική περιορισμένης παραγωγής έκδοση του μοντέλου για την αγορά της Ασίας, προκειμένου να εορταστεί η είσοδος της Lotus στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στην κατηγορία GTE. H εταιρεία ανακοίνωσε τη διεύρυνση της παραγωγής του μοντέλου, το οποίο θα φέρει στο ακέραιο το DNA που κάνει λόγο για περιορισμό του βάρους. Έτσι, συναντάμε ευρεία χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, γεγονός που περιόρισε το βάρος της κατά 105 κιλά, σε σχέση με την «κανονική» Evora.

Lotus Exige S

Η νέα Exige S φέρει κάτω από το καπό της το υπερτροφοδοτούμενο V6 μοτέρ των 3,5 λίτρων της Evora S, το οποίο αποδίδει περισσότερους από 350 ίππους. Το βάρος της είναι μόλις 1.080 κιλά, γεγονός που δημιουργεί μια εξαιρετική αναλογία κιλών ανά ίππο (3,1). Σε σχέση με την κανονική έκδοση της Exige, η S έχει διαφορετική εμφάνιση, όπως αυτή ορίζεται από το εμπρόσθιο splitter και το πίσω spoiler. Υπάρχουν δύο νέες επιλογές για το εσωτερικό, τα εξοπλιστικά πακέτα Premium και Premium Sport. Στάνταρ είναι τα ελαστικά επιδόσεων Pirelli P-Zero Corsa. Επιπλέον, μέσω του συστήματος διαχείρισης Lotus DPM (Dynamic Performance Management), προσφέρονται τρία set up οδηγικού στιλ, τα Touring, Sport και DPM off. Επιπλέον, το πρόγραμμα Race διατίθεται αποκλειστικά με το πακέτο Race Pack, στο οποίο περιλαμβάνονται, επίσης, το Launch Control και μια ειδική ρύθμιση της ανάρτησης.

Lotus Exige R-GT

30 χρόνια μετά τη νίκη στο WRC στο Talbot Sunbeam, η Lotus ετοιμάζεται να επιστρέψει στα ράλι με την Exige R-GT. Το εν λόγω αυτοκίνητο θα συμμετάσχει στη νεοσύστατη κατηγορία FIA GT στους ασφάλτινους αγώνες του Μόντε Κάρλο, στο Γύρο Κορσικής και στο Σαν Ρέμο. Η R-GT θα φέρει το ίδιο V6 μοτέρ των 3,5 λίτρων, το οποίο, όμως θα συνεργάζεται με αγωνιστικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το βάρους 1.200 κιλών όχημα, φυσικά, και φέρει ατσάλινο roll cage και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD). Τα ελαστικά του είναι 205/62 R17 μπροστά και 225/65 R18 πίσω.

Πηγή: autotriti.gr