Ο πραγματικός και ο εικονικός κόσμος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, όπου η Nissan παρουσιάζει το νέο GT-R με τον πρώτο στον κόσμο 4D προσομοιωτή οδήγησης εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality).

Οι τυχεροί επισκέπτες που θα βρεθούν στο Goodwood, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν τον ενθουσιασμό του συνεπιβάτη στο απόλυτο supercar, σε περιβάλλον Virtual Reality 360 μοιρών, με τον οδηγό της Nismo, Jann Mardenborough, πίσω από το τιμόνι. Χρησιμοποιώντας την τελευταίας τεχνολογίας συσκευή Samsung Gear VR, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θα ακούνε σε πραγματικό χρόνο προσωπικό σχολιασμό από το γύρο τους στην πίστα, καθώς ο Jann θα οδηγεί το GT-R, σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η εικονική αυτή βόλτα, μετατρέπεται από 3D σε 4D χάρη στα ειδικά καθίσματα, τα οποία δημιουργούν μια συγχρονισμένη δυναμική εμπειρία που προσιδιάζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πραγματικότητα.

Ο Guillaume Cartier, στέλεχος της Nissan Europe, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γευτεί κάποιος τις εκπληκτικές δυνατότητες του GT-R, από το γίνει συνεπιβάτης δίπλα σε έναν οδηγό, όπως ο Jann Mardenborough. Αυτή η πρώτη στον κόσμο 4D προσομοίωση εικονικής πραγματικότητας, θα επιτρέψει σε χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ να έχουν μια αίσθηση που σχεδόν θα μοιάζει με πραγματική βόλτα με το συναρπαστικό αυτό αυτοκίνητο, με έναν από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων που διαθέτουμε.»

Το νέο GT-R κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Goodwood, μετά από τα αποκαλυπτήρια του στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Μάρτιο. Με απόδοση 570PS, προερχόμενη από τον 3,8 λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα και με αλλαγές και βελτιώσεις που θεωρούνται και οι πιο σημαντικές που έχουν γίνει πότε στο θρυλικό μοντέλο, το νέο GT-R ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο το σύνθημα της Nissan «Καινοτομία που Ενθουσιάζει».

nissan1

Νίκος Τσάδαρης