Η προσπάθεια των κατασκευαστών αυτοκινήτων να μειώσουν τα ατυχήματα περιλαμβάνει και τη δημιουργία μοντέλων υψηλής τεχνολογίας, τα οποία έχουν την δυνατότητα να κινούνται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Η Nissan, προετοιμάζεται για το λανσάρισμα ανάλογων μοντέλων, που με την βοήθεια της τεχνολογίας θα προφυλάσσουν αποτελεσματικότερα τους επιβάτες και τους πεζούς.

Το πρόγραμμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για την Ευφυή Κινητικότητα (Intelligent Mobility vision) βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Στον πυρήνα του προγράμματος Intelligent Mobility, εμπεριέχονται τρεις τομείς:

  • Intelligent Driving, προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό, με αιχμή του δόρατος την αυτόνομη τεχνολογία κίνησης, αλλά και της πιλοτικής κίνησης.
  • Intelligent Power, περισσότερη απόδοση με πρωταγωνιστές τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
  • Intelligent Integration, νέοι τρόποι ολοκληρωμένης διασύνδεσης των οχημάτων με την κοινωνία.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί και τον πυρήνα του πρωτότυπου μοντέλου IDS Concept. Εκπροσωπεί την άποψη της μάρκας για το μέλλον των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την αυτόνομη οδήγηση. Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης η οποία συμβάλει στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι οι εξελιγμένες δυνατότητες της τεχνητής του νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης θα είναι το Qashqai. Το πρώτο αυτόνομο crossover της μάρκας, αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής του Σάντερλαντ της Αγγλίας το 2017 και θα είναι εξοπλισμένο με το Piloted Drive 1.0, ένα σύστημα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα και με ασφάλεια σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμα και σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.