Η Volvo Car Hellas διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία μία διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στους εταιρικούς της πελάτες: μεγάλες εταιρείες που διατηρούν στόλο εταιρικών αυτοκινήτων καθώς και εταιρείες ενοικίασης και μακροχρόνιων μισθώσεων.

Στόχος της εκδήλωσης, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Volvo Safety Days, ήταν όχι μόνο να επιδειχθεί αλλά και να αποδειχθεί στην πράξη η κορυφαία θέση που κατέχει η Volvo στον τομέα της ασφάλειας.

Αφορμή στάθηκε το λανσάρισμα του πρωτοποριακού Συστήματος Ανίχνευσης Πεζών με Αυτόματο Φρενάρισμα στα περισσότερα μοντέλα της Volvo. Το σύστημα είναι πλέον διαθέσιμο και εξοπλίζει – πέρα από τα Volvo S60 και V60 στα οποία πρωτοεμφανίστηκε – και τα Volvo XC60, XC70 και S80! Με αυτόν τον τρόπο οδηγός και επιβάτες των παραπάνω μοντέλων απολαμβάνουν κορυφαία ασφάλεια οι ίδιοι αλλά πλέον μεριμνούν και για τους πεζούς!

Ανίχνευση Πεζών με Αυτόματο Φρενάρισμα

Το σύστημα – μοναδική πατέντα της Volvo – μπορεί να εντοπίσει πεζούς εμπρός από το αυτοκίνητο, να προειδοποιήσει αν κάποιος πεζός πρόκειται να βρεθεί στην πορεία του αυτοκινήτου και κατόπιν να επιβραδύνει το αυτοκίνητο με τα φρένα σε πλήρη ισχύ αν ο οδηγός δεν αντιδράσει. Το σύστημα μπορεί να αποτρέψει πλήρως μία παράσυρση πεζού σε ταχύτητες μέχρι 35 χλμ/ώρα ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο, ενώ για μεγαλύτερες ταχύτητες το επιβραδύνει σημαντικά – πιθανά σωτήρια.

City Safety
Πρόκειται για μία παγκόσμια πρωτιά της Volvo για ασφαλέστερη οδήγηση στην πόλη. Σε ταχύτητες έως 30 χλμ/ώρα, με τη χρήση laser, ανιχνεύεται αν ένα προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά ή είναι ακινητοποιημένο. Το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός αποτύχει να αντιδράσει έγκαιρα. Το σύστημα αυτό μπορεί να μετριάσει ή ακόμα και ολοκληρωτικά να αποτρέψει τις οπίσθιες συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες, μέχρι 30 χλμ/ώρα, που είναι οι πλέον συνηθισμένες στην πόλη.

Προειδοποίηση Σύγκρουσης με Αυτόματο Φρενάρισμα
Το σύστημα ανιχνεύει αν ο οδηγός πλησιάζει επικίνδυνα το προπορευόμενο όχημα και αν κριθεί απαραίτητο φρενάρει το αυτοκίνητο για αποφυγή της σύγκρουσης.

Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας
Το σύστημα ειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό αν το αυτοκίνητο περάσει πάνω από τη διαχωριστική γραμμή που ορίζει τις λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς να έχει ανάψει το αντίστοιχο φλας.

Σύστημα Επιτήρησης Τυφλών Σημείων
Το σύστημα βοηθά να εντοπίζονται οχήματα που βρίσκονται πίσω και πλάγια από το αυτοκίνητο, στη λεγόμενη τυφλή γωνία, και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Μία προειδοποιητική λυχνία στο εσωτερικό του αντίστοιχου εξωτερικού καθρέφτη, ανάβει θέτοντας σε επιφυλακή τον οδηγό.