Το Opel Combo κέρδισε μια διάκριση, καθώς ήρθε πρώτο στην Αναφορά Μεταχειρισμένων Οχημάτων 2016 DEKRA. Επίσης θεωρείται «Νικητής στην Κατηγορία του», μετά το θρίαμβό του στο τμήμα high-top station wagon/small van. Τα αυτοκίνητα αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεών στους κύριους ελέγχους όπως αυτοί προβλέπονται από το νόμο.

Η γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων είναι βασικός πυλώνας στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης DRIVE 2022 της Opel. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση των πωλήσεων LCV κατά 80%, στα 150.000 οχήματα το χρόνο. Τα Opel Combo, Vivaro και Movano είναι βασικοί παίκτες της εταιρίας σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Η ετήσια έκθεση που δημοσιεύεται από την DEKRA βασίζεται σε ειδική ανάλυση ελαττωμάτων που διαπιστώνονται κατά τη διάρκεια των κύριων ελέγχων και επιτρέπουν να εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με την ποιότητα των οχημάτων. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στις ζημιές των αναλώσιμων εξαρτημάτων όπως φρένα και αμορτισέρ. Η ανάλυση περιλαμβάνει περίπου 15 εκατομμύρια οχήματα που έχουν περάσει τους σχετικούς ελέγχους σε έντεκα διαφορετικές κατηγορίες.

opel01

Νίκος Τσάδαρης