Ο ευρωπαϊκός ειδικός τύπος αναφέρει πως ο βαυαρός κατασκευαστής έχει στα σκαριά όχι ένα, αλλά τρία νέα μοντέλα με την κίνηση εμπρός. Μάλιστα τα σχετικά δημοσιεύματα δεν κρύβουν ότι τα μοντέλα βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης, καθώς και τις κωδικές ονομασίες που αυτά φέρουν!

Οι κωδικές αυτές ονομασίες σε κάθε περίπτωση μαρτυρούν τις «ιδιότητες» του κάθε μοντέλου. Για παράδειγμα το πρώτο εξ’ αυτών ονομάζεται FAST, με τα αρχικά του να μεταφράζονται ως: Family Activity Sports Tourer. Το μοντέλο θα έχει χαρακτηριστικά MPV, ενώ θα φέρει και τετρακίνηση (εκτός από την προσθιοκίνητη έκδοση), και είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί εντός του 2013.

Ακολουθεί το αυτοκίνητο που προς το παρόν ονομάζεται CAT με τα αρχικά του να μεταφράζονται ως Compact Activity Tourer. Εδώ πρόκειται για ένα μοντέλο που θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του Mini Clubman, το οποίο όμως (σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα) θα χάσει τη διάταξη των δύο+1 θυρών που έχει τώρα, και θα αποκτήσει μια πιο συμβατική χάτσμπακ μορφή.

Τέλος, έχουμε το JOY (ή αλλιώς Compact Sports Commuter Concept), το οποίο όπως όλα δείχνουν θα βασίζεται στην έκδοση παραγωγής του Mini Rocketman.


Kατασκοπευτική φωτογραφία προσθιοκίνητου μοντέλου της BMW που θα δούμε στο μέλλον.

Πηγή: autotriti.gr