H εμπορική επιτυχία του Prius στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές καθώς και οι προθέσεις της Toyota να επεκτείνει τη γκάμα του υβριδικού της μοντέλου, είχαν κάνει τους υπεύθυνους της ιαπωνικής φίρμας να επεξεργάζονται σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας φίρμας με την ονομασία Prius.

Όπως φαίνεται όμως και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί, κυρίως για λόγους μαρκετινγκ και εμπορική διαχείρισης. Σε κάθε περίπτωση, η Toyota θα προχωρήσει στο να ανοίξει περαιτέρω τη γκάμα του Prius, κυρίως με ένα μικρό «αδερφάκι» του αλλά και με ένα 7θέσιο πολυχρηστικό που θα προέλθει από το πρωτότυπο Prius+ που είδαμε μερικούς μήνες πριν.

Επίσης, σταδιακά θα ξεκινήσει και η μαζική παραγωγή του Prius Plug-in, μιας νέας έκδοσης του 5θυρου μοντέλου η οποία έχει τη δυνατότητα να φορτίζει και σε σταθερή οικιακή παροχή ρεύματος. Αυτά τα νέα Prius καθώς και η έκδοση Plug-in θα βοηθήσουν πολύ την Toyota να περιορίσει ακόμα περισσότερο το μέσο όρο CO2 των μοντέλων που υπάρχουν στη γκάμα της και που πωλούνται σε παγκόσμια βάση.

Πηγή: autotriti.gr