Ένα ιδιαίτερα σημαντικό όνομα του παρελθόντος θα αναβιώσει η γερμανική φίρμα. Πρόκειται για τη σειρά 550 της δεκαετίας του 1950 η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της Porsche.

Θα πρόκειται για το entry-level αυτοκίνητο του κατασκευαστή με την ιπποδύναμη να ξεκινά από τα 200 άλογα. Με άλλα λόγια θα έχουμε να κάνουμε με την πιο προσιτή κατασκευή της Porsche, ενώ ίσως πιο σημαντική είναι η πληροφορία που έχει να κάνει με τον κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο.

Έτσι για να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, και να πλησιάσει η εταιρεία με μεγαλύτερη επιτυχία το νεανικό κοινό στο οποίο εναποθέτει τις ελπίδες της για την 550, ο κινητήρας θα είναι τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος με τη χωρητικότητα στα μόλις 1,6 λίτρα, και την απόδοση να αγγίζει τους 200 ίππους!

Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον πίσω άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ είναι πολύ πιθανή και η διάθεση του αυτόματου PDK ως επιπλέον εξοπλισμού. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο Bluesport που παρουσίασε η Volkswagen το 2009, σε μορφή concept, και το βάρους του θα κυμαίνεται στα 1.180 κιλά, στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο και στα 0-100 χ.α.ω. που οι πρώτες πληροφορίες τα θέλουν να έρχονται σε 6 δευτερόλεπτα.

Πηγή: autotriti.gr