Ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο οδήγησε κάποτε ο Σον Κόνερι, πρόκειται να βγει στο «σφυρί» τον Ιούλιο.

Ο λόγος για ένα 6τροχο μοντέλο, τον «Ναυτίλο», ο οποίος εμφανίστηκε στην ταινία του 2003 «The League of Extraordinary Gentlemen», στην οποία ο πρωταγωνιστούσε ο Σον Κόνερι.

Το αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία στις 11 Ιουλίου από το Οίκο Coys, στο Παλάτι Blenheim.

Η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι θα φτάσει από 18.000 έως 25.000 λίρες Αγγλίας.

cartg6

Ο «Ναυτίλος» σχεδιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Carol Spier και είναι μόλις ένα από τα δύο που κατασκευάστηκαν για την ταινία.

Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, που όμως δεν μπορεί να βγει νόμιμα στους δρόμους (τουλάχιστον στους δρόμους της Βρετανίας).

Το μοντέλο βασίστηκε σε ένα Land Rover και προσαρμόστηκε κατάλληλα με ατσάλινο σκελετό και την προσθήκη μιας μηχανής Rover V8. Το σασί του καλύπτεται με fiberglass στο χρώμα του ελεφαντόδοντου, ενώ είναι στολισμένο με χρυσές φιοριτούρες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

cartg4

Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από τον ινδουιστικό θεό Ganesha και θέματα χλωρίδας και πανίδας, καθώς ο Νέμο ήταν γιος ενός ινδού βασιλιά. Το εσωτερικό είναι υπενδεδυμένο με απομίμηση δέρματος, ενώ ανέπαφα διατηρούνται τα χειριστήρια ελέγχου της Land Rover. cartg2 cartg3 cartg5

cartg1