Η Τσέχοι της Skoda θα παρουσιάσουν στη Γενεύη ένα νέο πρωτότυπο, που θα βασίζεται κατά πάσα πιθανότητα στο Joyster, σε συνδυασμό με το ανανεωμένο λογότυπο της μάρκας.

Tο ανανεωμένο λογότυπο της εταιρείας (σε χρώματα, κυρίως, το οποίο θα κοσμεί τα μοντέλα της από το 2012 και εξής) δεν είναι η μεγάλη είδηση που αναμένεται να «σημαδέψει» την παρουσία της Skoda Auto στη φετινή Γενεύη. Και αυτό, γιατί η τελευταία, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της ίδιας, που μόλις σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο, μέσα από το οποίο ξεκάθαρα θα αναδεικνύεται η σχεδιαστική κατεύθυνση που η Skoda, αλλά και τα ίδια τα προϊόντα της, αναμένεται να ακολουθήσουν τα προσεχή χρόνια.

Προς το παρόν, ωστόσο, το λακωνικό δελτίο τύπου των Τσέχων δε δίνει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το «ποιόν» του μοντέλου, περιοριζόμενο απλώς στη… δήλωση ότι θα πρόκειται για ένα «νέο πρωτότυπο». Πάντως, οι έως τώρα, μη επιβεβαιωμένες, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα πρόκειται για μία παραλλαγή του γνωστού και επίσης πρωτότυπου Skoda Joyster, το οποίο αναμένεται να εισάγει την εταιρεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων κουπέ μοντέλων με σπορτίφ χαρακτηριστικά, όταν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγή.

«Κάτω» από τον εξωτερικό μανδύα του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις ίδιες, ανεπίσημες ωστόσο πηγές, θα βρίσκεται το δάπεδο του «αδελφού» VW Scirocco (ή, αν προτιμάτε, το VW Golf τελευταίας γενιάς), με μερικούς από τους πιο… διάσημους πετρελαιοκινητήρες της γκρουπ να κινούν το νέο κουπέ της.

Φανερό είναι πως η Skoda βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανόδου, με τους ιθύνοντες της να προσδοκούν σε εμπορικό επίπεδο στο διπλασιασμό των ετήσιων πωλήσεών τους, έως το 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις από το στρατόπεδο της Skoda στη φετινή, 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, μείνετε συντονισμένοι!

Πηγή; 4troxoi.gr