Οι ιθύνοντες της Hyundai δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό και αποκάλυψαν πρόωρα το νέο i40, που επίσημα θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα ακόμη νέο αυτοκίνητο, για το οποίο οι άνθρωποι της Hyundai μπορούν να είναι υπερήφανοι. Κατ’ αρχήν, γιατί πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας D το οποίο εξελίχθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου και μάλιστα στην καρδιά της, στο Rüsselsheim της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης της εταιρείας. Αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από τις επιλογές της στον τομέα του ντιζάιν, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που παραθέτουμε, η έντονη ακμή που διατρέχει τις πλευρικές επιφάνειες, το μεγάλο άνοιγμα στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, τα μακρίστενα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται βαθιά μέσα στα φτερά, αλλά και η διαμόρφωση της πίσω κολώνας που με τη σειρά της «σβήνει» αρμονικά στη ράχη του οχήματος. η νέα γενικότερα κατεύθυνση» που ακολουθεί το εν λόγω μοντέλο αντικατοπτρίζεται με σαφήνεια και από το σλόγκαν «New Thinking. New Possibilities» που αναμένεται να συνοδέψει επίσημα την παρουσία του στη φετινή Γενεύη.

Όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί του νέου i40, το επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς, ενδεικτικά, ανάμεσα στα στοιχεία που κανείς θα μπορεί να συναντήσει είναι τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι. Από εκεί και πέρα, οι κορεάτες δεν έδωσαν επιπλέον πληροφορίες που να αφορούν τα μηχανικά του μέρη, πέραν εκείνης που αφορά στην φιλοξενία κάτω από το εμπρός καπό ενός πετρελαιοκινητήρα στα 1,7 λίτρα, που εκλύει μόλις 113 γρ. διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης. Σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες, το πιο πιθανό σενάριο είναι να… επιστρατευτεί ο νέος 1.600άρης του ix35, ο οποίος διαθέτει άμεσο ψεκασμό και ισχύ 140 ίππους.

Περισσότερα, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως δίπλα ακριβώς από το νέο i40, το οποίο παρουσιάζεται στη Γενεύη αποκλειστικά με στέισον βάγκον περιβολή θα βρίσκεται το νέο 2+1 θυρών Veloster.

Πηγή: 4troxoi.gr