Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα έχουν ενσωματωμένα μαύρα κουτιά, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροσκάφη και τα οποία θα στέλνουν οπτικό υλικό και πληροφορίες για την οδηγική συμπεριφορά στην αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Το αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την Intel, θα καταγράφει πληροφορίες για την ταχύτητα του οχήματος και τη χρήση των φρένων και των υπόλοιπων πεταλιών, αλλά και οπτικό υλικό μέσα κι έξω από το όχημα.

Όλα αυτά θα στέλνονται αυτόματα στην Αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείας, μετά από το ατύχημα, προκειμένου να προσδιορίζεται εύκολα η αιτία του ατυχήματος αλλά και να ταυτοποιείται ο κύριος υπεύθυνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες το μαύρο κουτί θα μπορεί να ανιχνεύει τους κινδύνους που έρχονται, ακόμα και να «παίρνει τον έλεγχο» του αμαξιού από τον οδηγό του. Αυτό θα γίνεται σε περίπτωση που οδηγός μπει για παράδειγμα στο αντίθετο ρεύμα ή πάρει λάθος στροφή. Έτσι λοιπόν, η κάμερα του μαύρου κουτιού θα μπορεί να αναγνωρίζει τα σήματα στους δρόμους και δεν θα αφήνει τον οδηγό να κάνει την παρανομία.

Ειδικοί αισθητήρες θα μπορούν μάλιστα να «βλέπουν» τις λακκούβες στους δρόμους και να στέλνουν τις σχετικές αναφορές στους δήμους και τις κατασκευάστριες εταιρείες!

Το μαύρο κουτί αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Intel σε συνέδριο στην Καλιφόρνια και όπως αποκάλυψε η εταιρεία έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την υιοθέτηση του από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.