Το Astrum Meera Concept αποτελεί ένα φουτουριστικό πρωτότυπο, η σύλληψη και η σχεδίαση του οποίου ανήκει σε μια ομάδα που την αποτελούν οι Baltazar John, Tim Tsai, Hussain και Ali Almossawi.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά που αξιοποιούν στο έπακρο τα στοιχεία της ασφάλειας, της φιλικότητας και της πρακτικότητας.
Στις απολήξεις της εξάτμισης του αυτοκινήτου έχουν ενσωματωθεί αισθητήρες σκοπός των οποίων είναι να παρακολουθούν το επίπεδο των εκπομπών CO2 και να προειδοποιούν τον οδηγό όταν υπερβαίνουν το κανονικό όριο.

Πέρα από το πρωτοποριακό αυτό σύστημα εξάτμισης, το Meera φέρει «μαγνητικές» ζάντες –όπως οι τροχοί των τρένων υψηλών ταχυτήτων- οι οποίες καθιστούν το αυτοκίνητο ελαφρύτερο και σαφώς πιο γρήγορο.

Οι καθρέπτες του αυτοκινήτου υποχωρούν μέσα στο αμάξωμα, όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και ανοίγουν αμέσως μόλις ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία. Ο κάθε καθρέφτης διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα, που επιτρέπει στον οδηγό για να δει καθαρά και με ευκολία έξω από το εσωτερικό του οχήματος.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την άγρια ομορφιά της εξωτερικής εμφάνισης του φουτουριστικού μοντέλου, τότε έχουμε μια πλήρη εικόνα για το Astrum Meera Concept. Ένα όχημα που προκαλεί , όχι μόνο με την εμφάνισή του, αλλά και με τις τεχνολογικές καινοτομίες που υιοθετεί.

Είναι δύσκολο να προδιαγράψουμε το μέλλον αυτού του φουτουριστικού πρωτότυπου. Αν δηλαδή θα βγει στην παραγωγή ή όχι. Με την δεύτερη πιθανότητα να δείχνει επικρατέστερη. Όμως, αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, είναι πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε πολλές από τις τεχνολογικές καινοτομίες που “κουβαλά” σε μοντέλα παραγωγής.

Πηγή: auto24.gr