Η Warner Bros μοιράστηκε ένα βίντεο από τα παρασκήνια του The Batman, που αποκαλύπτει πως δημιουργήθηκε και δοκιμάστηκε το τελευταίο διάσημο Batmobile.

Για τους σινεφίλ και οπαδούς του δημοφιλούς ήρωα, το γεγονός πως η Warner Bros μοιράζεται αυτό το βίντεο ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα της ταινίας, ενδεχομένως να είναι και ένας υπαινιγμός πως ο Batman με τον Robert Pattinson θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη για νέες περιπέτειες

Για τους λάτρεις του αυτοκινήτου, το Batmobile στην ταινία με τον Robert Pattinson είναι ένα από τα αγαπημένα όλων των εποχών, επειδή, όπως σημειώνει το Carbuzz, είναι γειωμένο στην πραγματικότητα.

Οι προηγούμενες εκδόσεις του αυτοκινήτου με τα φτερά, που έμοιαζε με νυχτερίδα, ήταν πολύ καλές αλλά εξωπραγματικές και μη λειτουργικές στον πραγματικό κόσμο. Για την ταινία «The Batman», ο σκηνοθέτης Matt Reeves αποφάσισε να ξεφύγει από τον υπερφυσικό κόσμο των σούπερ ηρώων, μεταφέροντας την ιστορία, άρα και το Batmobile, σε ένα περισσότερο ρεαλιστικό πλαίσιο.

Όπως σχολίαζε ο Robert Pattinson, «φαίνεται πως ο Μπάτμαν δημιούργησε μόνος του στο υπόγειό του το Batmobile, χωρίς να αξιοποιήσει τα δισεκατομμύρια που είχε στη διάθεσή του μέσω της Wayne Industries», όπως εξάλλου ορίζει η μυστική ταυτότητά του.

Για την κατασκευή του Batmobile η παραγωγή στράφηκε στον Ash Thorp, ο οποίος είχε δηλώσει πως πάντα ονειρευόταν να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός Batmobile. Και η πραγματικότητα είναι πως μόνο σε ένα υπόγειο δεν μπορούσε να φτιαχτεί αυτό το αυτοκίνητο. Κάθε εξάρτημά του δημιουργήθηκε κατά παραγγελία, εκτός από τον κινητήρα του (LS3), ο οποίος με την κατάλληλη τροποποίηση μπορούσε να πετάξει τις γνωστές φλόγες. Βέβαια οι σχεδιαστές πρόσθεσαν και κάποια φλογοβόλα για περισσότερο εφέ.

Οι κατασκευαστές γνώριζαν πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετές συγκρούσεις, ως «πολιορκητικός κριός», οπότε το σχεδίασαν με αυτόν τον τρόπο. Ενίσχυσαν την πρόσοψη και άφησαν πλήρως εκτεθειμένο το πίσω μέρος, για να φαίνεται ο κινητήρας, ο οποίος ωστόσο είναι εξολοκλήρου ψεύτικος. Αποτελείται από 2.000 ειδικά κατασκευασμένα εξαρτήματα, και είναι εκεί απλά για να φαίνεται ωραίος.

Για τη σχεδίαση, οι δημιουργοί του Batmobile, έκανα μια μίξη διάφορων αυτοκινήτων, κυρίως όμως του Dodge Charger και του Challenger.

Η παραγωγή δημιούργησε τέσσερα πρότυπα αυτοκίνητα. Ένα για εμβολισμό, ένα πιο ελαφρύ για άλματα και εντυπωσιακούς ελιγμούς, ένα για τον οδηγό κασκαντέρ και ένα για τον πρωταγωνιστή. Παραδόξως το αυτοκίνητο του πρωταγωνιστή ήταν πλήρως ηλεκτρικό, ενώ τα άλλα τρία ήταν βενζινοκίνητα με ένα κινητήρα LS3 700 ίππων και προσαρμοσμένο σύστημα τετρακίνησης. Αυτό έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα παραγωγής να στέλνει το 100% της δύναμης του αυτοκινήτου μπροστά ή πίσω, ανάλογα με τις ανάγκες

Αρχικά τα Batmobile που κατασκευάστηκαν, κυρίως τα τρία πρώτα, πέρασαν από μια σειρά δοκιμασιών. Η παραγωγή ανακάλυψε τις πραγματικές δυνατότητες τους και αυτό επηρέασε και τις σκηνές δράσεις.

Οι οπαδοί του Batman αναμένουν μια νέα ταινία του ήρωα και το νέο Batmobile. Χάρη στο The Flash , υπάρχουν πλέον τέσσερις Batman, oι Robert Pattinson, Ben Affleck, Michael Keaton και George Clooney.