Ο «ασκός του Αιόλου» φέρεται να έχει ανοίξει για το Βρετανικό Μουσείο, καθώς τόσο άτομα από την Σκωτία, όσο και την Ουαλία -χώρες που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο- ζητούν να σταλούν πίσω τα αρχαία μνημεία τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail «το αίτημα έρχεται μετά από εκείνο της Ελλάδας», ενώ αναφέρει ότι το εθνικιστικό κόμμα της Ουαλίας κατέθεσε αίτημα για επαναπατρισμό των ουαλικών θησαυρών.

Επίσης, ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας στο τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας Άλασντερ Άλαν είπε ότι «περισσότερα αντικείμενα θα πρέπει να σταλούν εκεί από όπου προέρχονται».

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο καιρό, η εφημερίδα Global Times της Κίνας σε νέο της άρθρο, ζητάει από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει πίσω τα αρχαία της, ενώ αναφέρει ότι ορισμένα από αυτά βρίσκονται παράνομα στη Βρετανία, γιατί έχουν κλαπεί.

Το hashtag «Το Βρετανικό Μουσείο παρακαλώ επιστρέψτε κινεζικές αρχαιότητες» ήταν στην κορυφή του διαγράμματος αναζήτησης του Weibo μέχρι το μεσημέρι τοπική ώρα της Δευτέρας. Έχει προβληθεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο φορές.