Ο σύζυγος μιας γνωστής blogger, influencer και YouTuber «προσπαθεί να κρατήσει τα παιδιά του ενωμένα» καθώς η μητέρα τους συνελήφθη για βαριάς μορφής παιδική κακοποίηση. Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν ένα από τα παιδιά της κατάφεραν και δραπέτευσαν από το σπίτι -κολαστήριο όπου η γυναίκα τα είχε φυλακισμένα.

Η 41χρονη Ruby Franke, που είναι γνωστή από το κανάλι της στο YouTube «8 Passengers», νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τέθηκε υπό κράτηση μαζί με την συνέταιρό της Jodi Hildebrandt. Σύμφωνα με ένα αρχείο σύλληψης, ένα παιδί διέφυγε από ένα παράθυρο του σπιτιού της Hildebrandt στο Ivins και πήγε σε έναν γείτονα ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Santa Clara-Ivins στη Γιούτα συνέλαβε τις δύο γυναίκες μετά από αναφορά ενός ανηλίκου σε ανάγκη στις 10.50 το πρωί της Τετάρτης. Οι Αρχές είπαν ότι το παιδί ήταν «αδυνατισμένο και υποσιτισμένο, με ανοιχτές πληγές και κολλητική ταινία γύρω από τα άκρα» και ζητούσε φαγητό και νερό. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Η κατάσταση του νεαρού ήταν τόσο σοβαρή που μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

«Λήφθηκαν πληροφορίες από την αστυνομία ότι και άλλοι ανήλικοι σε παρόμοια κατάσταση μπορεί να βρίσκονται σε κοντινό σπίτι. Αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι και όταν ερεύνησαν την κατοικία, εντόπισαν ακόμα ένα παιδί σε παρόμοια κατάσταση».


Η Φράνκε έγινε γνωστή μέσα από το αμφιλεγόμενο κανάλι της στο YouTube «8 Passengers», όπου κατέγραφε τις αυστηρές τεχνικές της ως γονέας για την πειθαρχία των έξι παιδιών της. Η στέρηση φαγητού, η αφαίρεση των θυρών από τα υπνοδωμάτια και η απειλή ότι θα πετάξει παιχνίδια και ρούχα ήταν μερικές από τις light τιμωρίες που εφάρμοζε. Το κανάλι, το οποίο κατέβηκε από το YouTube, είχε πάνω από 2,3 εκατομμύρια followers. Η μητέρα έξι παιδιών δέχθηκε πυρά τον Ιούλιο, αφού επανεμφανίστηκαν βίντεο που έδειχναν ότι επέτρεπε στην κόρη της, 6 ετών, την Εύα να πεινάσει επειδή ξέχασε να φτιάξει μόνη της το γεύμα της.

Ακόμα μία ένδειξη της βαρβαρότητας της Φράνκε ήταν όταν συνδρομητές κάλεσαν τις υπηρεσίες προστασίας παιδιών αφού η «μάνα» δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο 15χρονος γιος της ισχυριζόταν ότι κοιμόταν σε ένα πουφ για τουλάχιστον επτά μήνες. Η Φράνκε τότε απάντησε ότι ήταν επιλογή του γιου της – και υπερασπίστηκε τις μεθόδους ανατροφής για να μεγαλώσει τα παιδιά της.