Σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα φέρεται πως προέβη ένας πατέρας από τη Φλόριντα, ο οποίος συνελήφθη για τον θάνατο από ασφυξία της 2 μηνών κόρης του. Οι ερευνητές της υπόθεσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι φέρεται να έχωσε ένα υγρό μαντηλάκι βαθιά στο λαιμό του κοριτσιού, για να το πνίξει στο κλάμα του, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στη μικρή αδελφή του παιδιού.

Ο 30χρονος Joseph Napier από το Vero Beach της Φλόριντα, κατηγορήθηκε την Παρασκευή για άγρια ανθρωποκτονία ανηλίκου. Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά το οποίο πέθανε η κόρη του, Iris Noelle Napier, έγινε πριν από περισσότερα από δυο χρόνια. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Napier ήταν το μόνο άτομο που βρισκόταν στο σπίτι και θα μπορούσε να χώσει το πανάκι τόσο βαθιά στο λαιμό της μικρής, λίγα λεπτά αφότου φέρεται να τον άκουσε ένας συγγενής να φωνάζει στο μωρό: «Γιατί δεν μπορείς να το βουλώσεις;».

Στις 28 Μαΐου 2021, αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του Napier στη Φλόριντα, για μια αναφορά για ένα μωρό που δεν είχε τις αισθήσεις του. Όσοι έφτασαν πρώτοι, επιχείρησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στο 2 μηνών κοριτσάκι, το οποίο «μελάνιαζε», ενώ στη συνέχεια το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, το μωρό πέθανε.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο nypost.com, ο Napier είπε στους αστυνομικούς ότι η κόρη του πνίγηκε και ο ίδιος «μπορούσε να δει μόνο ένα μικρό λευκό αντικείμενο στο πίσω μέρος του στόματός της». Στη συνέχεια, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι άφησε την Iris χωρίς επίβλεψη σε έναν καναπέ με τη 18 μηνών κόρη του για περίπου 10 λεπτά.

Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, ο Napier ανακάλυψε ότι το μωρό του πνιγόταν και βρισκόταν σε κίνδυνο. Ωστόσο, οι ερευνητές είπαν ότι περίμενε ακόμα 5 λεπτά πριν καλέσει το 100. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μωρού, ένα υγρό μαντηλάκι αφαιρέθηκε βαθιά μέσα από το λαιμό του παιδιού. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό ήταν που προκάλεσε τον πνιγμό του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Το γραφείο του σερίφη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μόνος που ήταν παρών εκείνη τη στιγμή και θα μπορούσε να τοποθετήσει το μαντηλάκι τόσο βαθιά στο λαιμό του μωρού, ήταν ο Napier, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ότι φταίει η 18 μηνών κόρη του.

«Αποδείξαμε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν», δήλωσε ο σερίφης Eric Flowers. «Ο Napier έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού. Το έσπρωξε αρκετά προς τα κάτω ώστε το παιδί να πνιγεί. Χρειάστηκε οι γιατροί να μπουν βαθιά στο λαιμό αυτού του παιδιού με λαβίδα για να το βγάλουν». Ο Flowers ανέφερε ότι ίσως ο Napier είχε κουραστεί να ακούει το αδιάκοπο κλάμα της κόρης του που έπασχε από κολικούς. Ο παππούς της Iris, ο Joe Miller, ο οποίος παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, συμφώνησε με τη γνώμη του σερίφη.

Ο Miller είπε ότι άφησε το βρέφος με τον πατέρα της για να πάει στη δουλειά λίγα λεπτά πριν πεθάνει και άκουσε τον Napier να λυσσομανάει στην εγγονή του. «Καθώς ντυνόμουν, ο Joseph φώναζε με όλη του τη δύναμη στο μωρό: “Γιατί δεν μπορείς να το βουλώσεις;”». δήλωσε ο Miller. «Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσα».