Καρέ γεμάτα ρομαντισμό, αγάπη, λαχτάρα, θλίψη, περηφάνεια και… θάνατο. Ο φωτογραφικός φακός έχει τη «μαγεία» να αιχμαλωτίζει σε ένα καρέ συναισθήματα και τα κρατά ζωντανα για πάντα.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Από τη ρομαντική βόλτα και την ξεγνοιασιά της θάλασσας στην πύρινη μανία που αφήνει μόνο στάχτη και πόνο. Αντιθέσεις που μόνο ο φωτογραφικός φακός μπορεί να καταγράψει με γλαφυρότητα.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες.

South Portland, ΗΠΑ: Η ρομαντική μοναχική βόλτα στη θάλασσα ενώ ο ήλιος ανατέλλει

Τι πιο ρομαντικό από το να απολαμβάνει κανείς την ανατολή του ήλιου μέσα στη θάλασσα; Αυτό θα σκέφτηκε και η Paula Birmingham από το South Portland του Maine των ΗΠΑ και γι’ αυτό πήρε το sup της, ανέβηκε πάνω και έκανε τη βόλτα της στη θάλασσα ενώ ο ήλιος πίσω της ανέτειλε τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου χαρίζοντας ένα μοναδικό καρέ.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Δάκρυα για τον νεκρό επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πρικόζιν

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε ρωσικό έδαφος. Το δυστύχημα έγινε δύο μήνες σχεδόν μετά την ανταρσία που ξεκίνησε ο Πριγκόζιν. Η ρωσική ομοσπονδία αερομεταφορών επιβεβαίωσε πως ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροσκάφος λίγες ώρες μετά την συντριβή. Εκτός από το επικεφαλής της Βάγκνερ, στο θάνατο οδηγήθηκαν ακόμα 10 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροσκάφος. Και μπορεί ο «θάνατος του Πριγκόζιν δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν» σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, προκάλεσε όμως θλίψη σε αρκετούς.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε μια γυναίκα να έχει ξεσπάσει σε κλάματα κατά τη διάρκεια ενός άτυπου μνημόσυνου που στήθηκε στο πρώην «PMC Wagner Centre» στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Η άσχημη πτώση της Ναταλία Χριστοφή

Άσχημη πτώση είχε η Κύπρια Ναταλία Χριστοφή κατά τη διάρκεια των ημιτελικών των 100 μέτρων με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Η ατυχία της αθλήτριας στο τελευταίο εμπόδιο και η πτώση στη γραμμή του τερματισμού την έκανε να καταγράψει χρόνο που δεν είναι αντάξιος της πραγματικής της αξίας. Η κραυγή που έβγαλε κατά την πτώση της είναι χαρακτηριστική της απόγνωσης που ένιωσε η αθλήτρια κατά την πτώση της.

Αχαρναί, Ελλάδα: Με ευλάβεια και συγκίνηση σώθηκε η εικόνα της Παναγίας

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η Ελλάδα παραδόθηκε στις φλόγες με τα πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών να καίνε ανεξέλεγκτα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν νυχθημερόν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές. Πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν ότι είναι δυνατόν να σωθεί.

Η φωτιά έπληξε και τις Αχαρνές ενώ οι φλόγες έφτασε μέχρι το μοναστήρια της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Με την συγκίνηση και την αγωνία να είναι εμφανείς στον πρόσωπό του, ένας άνδρας πήρε στα χέρια του με ευλάβεια μια εικόνα της Παναγίας η οποία κρατά στην αγκαλιά της τον Ιησού, και την έσωσε από τις φλόγες.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία: Ο Xing Xing «έκλεισε» τα 17 και το γιόρτασε

Χαρές και πανηγύρια είχαν στο Ζωολογικό Κήπο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία καθώς το γιγάντιο αρσενικό πάντα Xing Xing είχε τα γενέθλιά του. Το συμπαθέστατο και πανέμορφο ζώο «έκλεισε» τα 17 του χρόνια και οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου του επεφύλασσαν μια ιδιαίτερη δροσερή έκπληξη. Ποια ήταν αυτή; Του ετοίμασαν και του έκαναν «δώρο» μια τούρτα από πάγο την οποία το πάντα κοιτούσε με λαχτάρα λίγο πριν την απολαύσει την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Με τα μάτια στον ουρανό μετά τη νίκη

Το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του άλματος εις ύψος ανδρών κατέκτησε ο Τζιανμάρκο Τάμπερι, από την Ιταλία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 και ξέσπασε σε ξέφρενο πανηγυρισμό. Ο Τζιανμάρκο Τάμπερι, έχοντας την σημαία της Ιταλίας στα χέρια του και κοιτώντας τον ουρανό πανηγύρισε το μετάλλιο του και την επιτυχία του.

Λαχαίνα, Χαβάη: Καπνός και θάνατος έχουν κατακλύσει τη Χαβάη

Πάνω από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται στην σκιά των φονικότερων πυρκαγιών που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα. Η Χαβάη παραδόθηκε στις φλόγες και στη Λαχαίνα θέλησαν να τιμήσουν όσους χάθηκαν από την πύρινη μανία. Σταυροί προς τιμήν τον νεκρών τοποθετήθηκαν στη Λαχαίνα της Χαβάης και ο φωτογραφικός φακός, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 απαθανάτισε ένα ανατριχιαστικό καρέ γεμάτο… θάνατο.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Αγκαλιά από «χρυσάφι» του Τεντόγλου στον Πινόκ

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στη Βουδαπέστη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ο σπουδαίος αθλητής πέταξε στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια, ξεπερνώντας τον Πίνοκ που είχε κάνει 8,50μ. και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει. Μετά το «χρυσό» άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε μια «χρυσή» αγκαλιά στον Πινόκ επιδεικνύοντας αθλητικό άμυλα και ήθος την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ: Η δύναμη της πίστης

Χριστιανές ορθόδοξες γυναίκες κρατούν κεριά και λουλούδια καθώς ακολουθούν την πομπή και κατευθύνονται στο σημείο όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένη η Παναγία στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Κάθε χρόνο πριν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εικόνα της Παναγίας μεταφέρεται από τον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου στον τάφο της για να τιμήσουν την Κοίμησή της.