Πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην επαρχία Γιόζγκατ στην Τουρκία όταν επιβατικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ και αναδημοσιεύει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται ο οδηγός του επιβατικού λεωφορείου που ταξίδευε από την Σεβάστεια στην Κωνσταντινούπολη να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στη συνέχεια έπεσε περίπου 30 μέτρα σε χαράδρα.

Έντεκα επιβάτες έχασαν τη ζωή τους στον τόπο του δυστυχήματος. Ένα ακόμη θύμα υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Άλλοι 19 επιβάτες υπέστησαν τραυματισμούς, ενώ ένας από αυτούς φέρεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 31 επιβάτες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών, της αστυνομίας, της χωροφυλακής και των ομάδων της AFAD, έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος μόλις έλαβαν ειδοποίηση. Οι νεκροί απομακρύνθηκαν από τα συντρίμμια και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν γρήγορα σε νοσοκομεία.

Ο κυβερνήτης του Γιόζγκατ, Μεχμέτ Αλί Οζκάν δήλωσε ότι «πιστεύουμε ότι ήταν ένα δυστύχημα που προκλήθηκε από απροσεξία. Θα διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να προσδιοριστούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα». Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το δυστύχημα.