Οι αρχές στην Ίμπιζα αναζητούν τους Βρετανούς τουρίστες και τους πλανόδιους πωλητές που ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά μεταξύ τους στο δήμο Σαντ Αντόνι του δημοφιλούς παραθεριστικού προορισμού της Ισπανίας.

Οι εικόνες από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ για την αστυνομίες και τις πολιτικές δυνάμεις της περιοχής αποτελεί ακόμη ένα περιστατικό που τους ωθεί σε σκέψεις για το τουριστικό μοντέλο. Το συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας (31/7), ενώ λίγες ώρες μετά ακολούθησε νέος καβγάς μεταξύ δύο ομάδων Βρετανών τουριστών και αυτή τη φορά μέλη των δύο πλευρών ήταν οπλισμένα.

Στο κλιπ από το Σαντ Αντόνι, παρουσιάζεται ένας Βρετανός τουρίστας χωρίς μπλούζα δέχεται κλωτσιές και μπουνιές από πλανόδιους πωλητές. Ένας από τους πλανόδιους τον πατάει την ώρα που προσπαθεί να σηκωθεί.

Στο σημείο επικρατεί χαμός. Παντού υπάρχουν σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, ενώ λίγο πιο δίπλα κάποιος είναι αναίσθητος στο έδαφος. Δεν είναι σαφές αν είναι τουρίστας ή κάποιος από τους πλανόδιους πωλητές.

Η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά ακόμη αναζητά τους λόγους που προκλήθηκε η συμπλοκή. Ωστόσο, εικάζει πως κάποιος από τις δύο πλευρές είπε κάτι προσβλητικό ή υπήρξε απόπειρα κλοπής.

Αντιδράσεις από τους πολιτικούς

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση του δήμου του Σαντ Αντόνι άσκησε κριτική στον κυβερνώντα συνδυασμό γι’ αυτά τα περιστατικά καθώς και για το μοντέλο τουρισμού που επικρατεί στην περιοχή. Το Σαντ Αντόνι θεωρείται… επίκεντρο αυτού που στην Ίμπιζα αποκαλούν τουρισμό καταχρήσεων, με φθηνά ποτά διαθέσιμα.

«Η συνήθης εικόνα τα ξημερώματα στο Σαντ Αντόνι είναι αυτή των τουριστών να τρεκλίζουν μεθυσμένοι από το ποτό ή και μαστουρωμένοι από τα ναρκωτικά», είπε ο Αντόνιο Λορένθο του PSOE (Σοσιαλιστικό/Εργατικό Κόμμα) στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser και συνέχισε: «αλλά η δεξιά (σ.σ. PP) κάνει πως δεν το βλέπει».