Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε τη Δευτέρα (24/7) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με αυτό που ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Όπως δε τόνισε θα πετύχει όλους τους στόχους της παρά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε το εν λόγω σχόλιο όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντήσει η Ρωσία σε επίθεση με drone στη ρωσική πρωτεύουσα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την οποία κατηγόρησε την Ουκρανία. Η Ρωσία δήλωσε ότι δύο κτίρια, που δεν είχαν διαμερίσματα, επλήγησαν στην επίθεση.

Παράλληλα, η Ρωσία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας 17 drones, αλλά ότι η επίθεση απετράπη.

Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για εσκεμμένη επίθεση κατά των δημοσιογράφων

Το Κρεμλίνο επεσήμανε επίσης σήμερα πως χρειάζεται «αυξημένη επαγρύπνηση» μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) ότι εντόπισε ίχνη εκρηκτικών σε πλοίο που έπλεε προς τη Ρωσία για να παραλάβει σιτηρά.

Επίσης, το Κρεμλίνο κατηγόρησε το Κίεβο ότι πραγματοποίησε «εσκεμμένη επίθεση κατά των δημοσιογράφων» στην περιοχή της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, κατά την οποία σκοτώθηκε δημοσιογράφος του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA.