Η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι για ακόμη μία φορά στην ιστορία της Γερμανίας και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με βάση τις δημοσκοπήσεις, με το AfD να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL/n-tv, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στo 26%, με την AfD να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση με 20% (+1), το υψηλότερο ποσοστό που έχει έως τώρα καταγραφεί για το κόμμα στο Trendbarometer.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρώντας το 18%, ενώ οι Πράσινοι ενισχύονται κατά μία μονάδα και φθάνουν στο 15%. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) παραμένει στο 7% και η Αριστερά χάνει μία μονάδα και μένει στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή.

Στην ίδια έρευνα, μόνο το 34% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, αλλά ακόμη λιγότεροι, 26% εκφράζονται θετικά για τον τρόπο που πολιτεύεται ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς.

Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η ικανοποίηση για τον κ. Μερτς περιορίζεται στο 46%.

Επιπλέον, το 23% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αρχηγός του CDU ευθύνεται για την αδυναμία του κόμματός του να επωφεληθεί από τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση, όταν την ίδια ώρα ενισχύεται η ακροδεξιά.