Στη σύλληψη ενός 51χρονου Ελληνοαυστραλού για την δολοφονία της συζύγου του Αλεξάνδρας και τον βαρύτατο τραυματισμό της 22χρονης κόρης τους Ντανιέλα, προχώρησαν οι αρχές της Αυστραλίας. Ο δράστης Βασίλης Βεργούλης ζούσε χωριστά με τις δύο γυναίκες και τις πυροβόλησε την ώρα που του πήγαιναν φαγητό και φάρμακα στο σπίτι του.

Η τραγωδία αποκαλύφτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αδελαϊδα όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για πυροβολισμούς σε σπίτι. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, βρήκαν την 51χρονη νεκρή και την 22χρονη τραυματισμένη έξω από το γκαράζ.

Τόσο η Αλεξάνδρα όσο και η Ντανιέλα είχαν πυροβοληθεί, με την πρώτη να σκοτώνεται ακαριαία και την δεύτερη να μεταφέρεται τραυματισμένη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Μετά την φρικτή ανακάλυψη οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι με τον 51χρονο, ο οποίος εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής στην Αδελαΐδα, να οχυρώνεται για περίπου τρείς ώρες πριν τελικά να παραδοθεί. Έως αυτή την ώρα το κίνητρο της τραγωδίας παραμένει άγνωστο.