Η αστυνομία της Ταϊλάνδης διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα Ρωσικών ΜΜΕ κατά τα οποία ανεστάλη η ποινική δίωξη σε βάρος του Ρώσου πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Μιχαήλ Πλέτνεφ για βιασμό ανηλίκου.

Χθες το Interfax είχε μεταδώσει, επικαλούμενο ανακοινωθέν της Εθνικής Ορχήστρας της Ρωσίας, ότι πλέον «δεν βαρύνει καμιά υποψία» τον Πλέτνεφ, που κατηγορείται για κακοποίηση ενός 14χρονου στο σπίτι του στην Πατάγια, 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ.

Η αστυνομία στην Πατάγια όμως ανέφερε ότι η υπόθεση είναι στην διαδικασία της επεξεργασίας της και η δίκη ενδέχεται να αρχίσει μέσα στον Ιανουάριο.

«Σήμερα μεταβίβασα την κατάθεση του φερόμενου ως θύματος στον δημόσιο κατήγορο ο οποίος είναι αρμόδιος για την παράδοσή της στο δικαστήριο», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η δίωξη είχε καθυστερήσει καθώς ο έφηβος δίσταζε να αναγνωρίσει τον Πλέτνεφ ως δράστη της κακοποίησής του και ακόμα περισσότερο να καταθέσει, σύμφωνα με πηγές στην εισαγγελία στην Πατάγια.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι η διαδικασία της έρευνας έχει ολοκληρωθεί και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων.

Ο Ρώσος μουσικός είχε συλληφθεί τον Ιούλιο στο παράκτιο θέρετρο Πατάγια και είχε κατηγορηθεί για το βιασμό ενός 14χρονου. Απελευθερώθηκε με εγγύηση και του επιτράπηκε να εγκαταλείψει τη χώρα για να συμμετάσχει σε διεθνή περιοδεία της ορχήστρας.