Μετά από έξι μήνες, οι 22 ναυτικοί του γερμανικού δεξαμενόπλοιου MT Marida Marguerite, σημαίας Νησιών Μάρσαλ, αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Σομαλούς πειρατές που είχαν καταλάβει το πλοίο τον περασμένο Μάιο, ανοιχτά του Ομάν.
 
«Το MT Marida Marguerite πλέει προς ασφαλή ύδατα. Και τα 22 μέλη του πληρώματος λέγεται ότι είναι σώοι και ασφαλείς», δήλωσε ο Άντριου Μουανγκούρα επικεφαλής του Προγράμματος Υποστήριξης Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής.

Όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή δόθηκαν λύτρα ύψους 5,5 εκατομμύριων δολαρίων στους Σομαλούς πειρατές και μία ημέρα αργότερα, το δεξαμενόπλοιο αφέθηκε ελεύθερο και κατευθύνεται προς τον αρχικό του προορισμό, το Βέλγιο.
Στο μεταξύ, χθες, πειρατές κατέλαβαν ένα ακόμη πλοίο, με σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, στον κόλπο του Αντεν την ώρα που αυτό κατευθυνόταν προς τη Διώρυγα του Σουέζ.

Ο Άντριου Μουανγκούρα επικεφαλής του Προγράμματος Υποστήριξης Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής δήλωσε ότι το φορτηγό πλοίο χωρητικότητας 5.200 τόνων είχε πλήρωμα οκτώ ανδρών, αλλά προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια εταιρεία ανήκει.