Ένας 62χρονος στις ΗΠΑ που κατηγορείται ότι είναι serial killer με το όνομα του να εμπλέκεται σε τουλάχιστον 12 δολοφονίες, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία και δήλωσε πως είναι το άτομο που αναζητούν.

Ο Raul Meza Jr. τηλεφώνησε στο τμήμα του Pflugerville στο Τέξας και είπε ότι «το όνομά μου είναι Raul Meza και με ψάχνετε», αναφέρει η nypost.com. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε δύο εγκλήματα του, με το τελευταίο να γίνεται λίγο πριν τις 20 Μαΐου.

Τότε, η Αστυνομία ανακάλυψε μέσα στην ντουλάπα του σπιτιού του νεκρό από μαχαιριά στο λαιμό και δεμένο με ταινία τον 80χρονο Jesse Fraga, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενούσε τον Meza με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1990.

Επίσης, ο 62χρονος φέρεται να είπε στις αρχές πως «βγήκα από τη φυλακή το 2016, και τρία χρόνια μετά δολοφόνησα μια γυναίκα».

Ο 62χρονος Raul Meza Jr

«Ξεγέλασε το σύστημα»

Η dailymail.co.uk αναφέρει πως μπορεί συνολικά ο Raul Meza Jr. να έχει δολοφονήσει το λιγότερο 12 ανθρώπους, καθώς εμπλέκεται σε αιματηρές εγκληματικές δραστηριότητες από 15 ετών, ενώ έκτοτε επισκέπτονταν τακτικά τη φυλακή.

Πιο αναλυτικά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1975, ο Meza και τρεις έφηβοι λήστεψαν ένα κατάστημα ψιλικών κοντά στο Πανεπιστήμιο St. Τότε, εκείνος πυροβόλησε, τον υπάλληλο του καταστήματος, στην πλάτη και τον άφησε παράλυτο. Καταδικάστηκε, σε ηλικία 15 ετών, για ληστεία κατά συναυτουργία το 1976 και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης, αλλά αποφυλακίστηκε με αναστολή το 1981.

Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση ξαναχτύπησε, όταν στις 3 Ιανουαρίου 1982 στραγγάλισε και κακοποίησε σεξουαλικά την 8χρονη Κέντρα Πέιτζ, ενώ εκείνη έκανε ποδήλατο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Λάνγκφορντ. Το σώμα του μικρού κοριτσιού βρέθηκε γυμνό κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων στο σχολείο.

Παραδόθηκε τρεις ημέρες αργότερα και καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης, ενώ το 1993, αφού εξέτισε 11 χρόνια από την ποινή του, αποφυλακίστηκε γιατί είχε καλή συμπεριφορά.

Σύντομα, όμως, επέστρεψε στη φυλακή καθώς τον Αύγουστο του 1994, κρίθηκε ότι παραβίασε την αναστολή του. Αποφυλακίστηκε και πάλι το 2016 και στα μέσα του 2019 δολοφόνησε την 66χρονη Γκλόρια Λόφτον στο ίδιο της το σπίτι.

«Έχουμε οκτώ με δέκα περιπτώσεις ακόμη που δεν έχουν εξιχνιαστεί. Ο αριθμός των θυμάτων του μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε η αστυνομία τονίζοντας ότι κάποιος πήρε μια κακή απόφαση «πριν από 40 χρόνια αφήνοντας τον Meza να χειραγωγήσει το σύστημα».