Μία γυναίκα που εργάζεται ως νταντά για δισεκατομμυριούχους λέει ότι της αρέσουν τα ιδιωτικά τζετ και τα χρηματοδοτούμενα ταξίδια σε πολυτελείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο ενώ κερδίζει έως και 167 δολάρια την ώρα. Η 34χρονη Γκλόρια Ρίτσαρντς, αναφέρει ότι εργάζεται μόνο τον μισό χρόνο φροντίζοντας τα παιδιά των πολύ πλούσιων πελατών της.

Ο υπόλοιπος χρόνος της είναι αφιερωμένος στην υποκριτική σε παραστάσεις εκτός Μπρόντγουεϊ και σε σόου — αλλά η εργασία της ως νταντά καλύπτει το 80% με 90% του ετήσιου εισοδήματός της, σύμφωνα με μια έκθεση του CNBC.

«Θα μπορούσα να κάνω τη νταντά για, για παράδειγμα, δύο μήνες και θα ήμουν μια χαρά για το υπόλοιπο της χρονιάς», είπε η Richards στο CNBC Make It. «Αυτό που με τροφοδοτεί είναι να μπορώ να συνεργάζομαι τόσο στενά με αυτά τα παιδιά».

Συνήθως αμείβεται με έως και 2.000 δολάρια την ημέρα για 12 έως 15 ώρες εργασίας – η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση των κοινωνικών ημερολογίων των παιδιών, την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών τους αναγκών και συχνά τη συμπλήρωση ως μητρική φιγούρα.

Η Ρίτσαρντς εκπροσωπείται από την εταιρεία στελέχωσης νοικοκυριών με έδρα τη Νέα Υόρκη, Madison Agency και εργάζεται για περίπου 10 οικογένειες τη φορά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ωστόσο, η εργασία της δεν είναι χωρίς άγχος.

Συχνά προσλαμβάνεται για να φροντίζει παιδιά πολυάσχολων δισεκατομμυριούχων και διασημοτήτων, που μερικές φορές δεν εμπλέκονται στη ζωή των παιδιών τους.

«Είχα συνεντεύξεις όπου οι γονείς λένε: «Ψάχνουμε κάποιον να μεγαλώσει τα παιδιά μας», είπε στο CNBC. «Μου λένε ότι είχαν παιδιά για να μεταβιβάσουν τα κεφάλαιά τους» και ότι «Θα κάνω παρέα μαζί τους μετά το οικοτροφείο όταν μπορούν να πιουν».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Ρίτσαρντς δεν συναντά ποτέ τους διάσημους πελάτες που την προσλαμβάνουν και πηγαίνει ταξίδια μόνο με τα παιδιά. Την πρώτη μέρα που δούλευε ως νταντά για τους πολύ πλούσιους, εμφανίστηκε σε ένα αεροδρόμιο και κατευθύνθηκε απευθείας σε ένα ιδιωτικό τζετ με τα παιδιά που μόλις είχε γνωρίσει καθώς πετούσαν σε ένα νοικιασμένο θέρετρο στα Μπαρμπάντος.

Δουλεύοντας για τους εξαιρετικά πλούσιους, η Richards είπε στη δημοσίευση ότι οι παρορμητικές αγορές των πελατών της περιλαμβάνουν σπίτια που αγοράστηκαν σε διακοπές και μπριζόλες 3.200 δολαρίων για ένα γρήγορο γεύμα.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων του Madison Agency, Jackie Mann, είπε στο CNBC ότι δεν μπορούν όλοι να ασχοληθούν με τους πλούσιους και τις παραξενιές τους, αλλά ότι η Richards έχει τον τύπο της «εξαιρετικής προσωπικότητας» και την υπομονή που είναι συχνά απαραίτητη για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Η Ρίτσαρντς είπε ότι έχει αντιμετωπίσει πελάτες που της παρακρατούν την πληρωμή της ως ένας απαίσιος τρόπος για να της δείξουν ότι είναι δυσαρεστημένοι με κάτι που έκανε. Ζήτησε από το πρακτορείο να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις.

Είπε επίσης ότι πρέπει να επιτύχει την προσεκτική ισορροπία του να έχει ενσυναίσθηση για τους πελάτες της και να θυμάται ότι είναι δουλειά στο τέλος της ημέρας, μεταδίδει η New York Post.

«Είχα οικογένειες που πέρασαν από μια τεράστια θλίψη. Παρακολουθώ τα διαζύγια ή τους θανάτους τους μέσα στην οικογένεια», είπε η Ρίτσαρντς στο δημοσίευμα. «Μερικές φορές είμαι κυριολεκτικά ένας ώμος για να κλάψουν. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, θα στραφούν εναντίον μου».

Το να είσαι μαύρη γυναίκα που εργάζεται για πολλές λευκές οικογένειες παρουσιάζει επίσης προκλήσεις, πρόσθεσε. «Είμαι μια μαύρη γυναίκα και υπάρχουν πολλές φορές που εργάζομαι για λευκές οικογένειες, και όταν τα παιδιά είναι έξι ή επτά, έχουν πολύ συγκεκριμένες σκέψεις για τους ανθρώπους που μου μοιάζουν», είπε.

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία που εργάστηκε ως νταντά, έμαθε να βάζει όρια και να θυμάται να φροντίζει τη δική της ψυχική ευημερία. «Πρέπει να έχω μεγάλη προσοχή γιατί παρόλο που είναι ένα οικείο σκηνικό, εξακολουθεί να είναι δουλειά», κατέληξε η Richards.