Εκανα τα πάντα για να ορθώσουμε το ανάστημά μας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου στο περιθώριο της εκλογικής του ήττας, στις τουρκικές κάλπες, έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κράτος παραδόθηκε στα χέρια του Ερντογάν, τόνισε.

«Δεν θα επέτρεπα να χρεώνεται ο εργαζόμενος και να δεινοπαθεί ο αγρότης, δεν άντεχα να είναι άδειο το ψυγείο του λαού και πάντα αγωνιζόμουν για το δίκαιο και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό».

Θέλω να ζητήσω από όλους -από τα παιδιά και την οικογένειά σας- και από τους εργαζόμενους τον δημοκρατικό αγώνα. Ζήσαμε την πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων ετών, πήγαμε στην κυριαρχία του ενός, του ολιγάρχη. Δεν θα θα δαμάσει τη βούλησή μας», είπε.

Επιπλέον ευχαρίστησε «όλους τους αγωνιστές, όσους υπερασπίστηκαν τις κάλπες, αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των εκλογών».

Σε αυτές τις εκλογές, συνέχισε, «ο λαός εξέφρασε την βούληση να αλλάξει το αυταρχικό καθεστώς».

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, «συνεχίζει να αγωνίζεται σε κάθε μέτωπο μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία. Συνεχίζω αυτήν την πορεία, είμαι εδώ για να συνεχίσω τον αγώνα», πρόσθεσε, διαψεύδοντας τα σενάρια περί πιθανής παραίτησής του.