Ένα φωτογραφικό «κλικ» μπορεί να είναι αρκετό για να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει αλλά και να γεμίσει τον θεατή με συναισθήματα. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν στιγμές και γεγονότα της ιστορίας, τα οποία, μερικές φορές, είναι δύσκολο να εκφραστούν με λόγια. Κάθε μέρα γίνονται αξιοπερίεργα πράγματα και οι φωτορεπόρτερ είναι εδώ, για να μοιραστούν μαζί μας όλες τις στιγμές που αξίζει να δει το ανθρώπινο μάτι.

Καλλιστεία σκύλων, διαδηλώσει, πόλεμοι, εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία ήταν κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν τα φωτογραφικά ειδησεογραφικά μέσα. Μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες θα σας κάνει να καταλάβετε γιατί είναι τόσο εντυπωσιακές…

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος μέχρι τις επόμενες εκλογές ορίστηκε, υπό την προεδρία του νέου πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά. Η κυβέρνηση ορκίστηκε την Παρασκευή 26/05 ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και ο απολογισμός των εκλογών

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που κατάφεραν να συλλέξουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό για την είσοδό τους στη Βουλή, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο. Ανάμεσά τους, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει ικανοποιητικά, για το κόμμα του, ποσοστά. Μάλιστα, το σκεπτικό του πρόσωπο φανερώνει το δύσκολο έργο που τον περιμένει, προκειμένου να αποκτήσει υψηλότερα ποσοστά στις επόμενες εκλογές.

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη: Η… μοναξιά του ψηφοφόρου

Οι επαναληπτικές εκλογές της Τουρκίας να είναι προ των πυλών, η κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι ανάστατη. Στη φωτογραφία, φαίνεται ένας ντόπιος να κάθεται στον παραλιακό πεζόδρομο Uskudar στην Κωνσταντινούπολη. Οι ψηφοφόροι στην Τουρκία θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες στις 28 Μαΐου για επαναληπτικές εκλογές, αφού ούτε ο Ερντογάν ούτε ο αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κέρδισαν πάνω από το 50% των ψήφων στον πρώτο γύρο της Κυριακής.

Ουκρανία: Νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε έναν πόλεμο δίχως τέλος

Ο πόνος του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζεται από το ξεκίνημά του, τον Φεβρουάριο του 2022. Χιλιάδες Ουκρανοί και Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, ενώ αγαπημένα τους πρόσωπα έμειναν πίσω, να θρηνούν τις χαμένες ζωές, σε έναν πόλεμο που δεν φαίνεται να τελειώνει γρήγορα. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία, η οικογένεια Konyaev κλαίει πάνω από το φέρετρο του γιου της, Andrii Konyaev, κατά τη διάρκεια μιας τελετής κηδείας στο Fastiv της Ουκρανίας. Ο Andrii ήταν μέλος μέλους του συντάγματος Azov που υπερασπιζόταν τη Μαριούπολη.

Βρετανία, Τσέλσι: Η ανθοκομική έκθεση με τα αγαπημένα λουλούδια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η ετήσια έκθεση ανθοκομικών σχεδίων πραγματοποιείται στους χώρους του Βασιλικού Νοσοκομείου Τσέλσι. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν τους κήπους, συμπεριλαμβανομένου του Royal Tribute Garden, ο οποίος περιελάμβανε τα αγαπημένα λουλούδια της εκλιπούσας βασίλισσας και τα φυτά του βασιλιά από το κτήμα του Sandringham. Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας βλέπει τα τριαντάφυλλα David Austin με τον David J. C. Austin στο Chelsea Flower Show στο Λονδίνο.

Μεξικό: Συναγερμός στο Ποποκατεπέτλ λόγω του ηφαιστείου

Στο Ποποκατεπέτλ του Μεξικού, η ηφαιστειακή τέφρα που εκτινάχθηκε αυτή την εβδομάδα, προκάλεσε το προσωρινό κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Benito Juárez της Πόλης του Μεξικού, ενώ καθυστερήσεις πτήσεων που σχετίζονται με την παρουσία τέφρας αναφέρθηκαν επίσης τη Δευτέρα. Εκατομμύρια άνθρωποι προειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για πιθανή εκκένωση του Ποποκατεπέτλ, καθώς οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία σε δεκάδες δήμους.

NASA: Τα πραγματικά χρώματα των αστεριών

Αυτή την εβδομάδα, η NASA δημοσίευσε τέσσερις φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες έδειξαν τα αληθινά χρώματα του σύμπαντος. Μια από τις πιο εντυπωσιακές, ήταν η αποτύπωση ενός σμήνους αστέρων σε έναν κοντινό γαλαξία, του Μικρού Νέφος του Μαγγελάνου, σε απόσταση περίπου 200.000 ετών φωτός από τη Γη, με το όνομα NGC 346. Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου James Webb φαίνονται τα τόξα αερίου και σκόνης που τα αστέρια και οι πλανήτες χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη κατά τον σχηματισμό τους, ενώ το μωβ νέφος στα αριστερά, φαίνεται χάρη στο Chandra και είναι τα απομεινάρια μιας έκρηξης σουπερνόβα από ένα τεράστιο άστρο.

ΗΠΑ: Μετά το MET Gala, ήρθε το Pet Gala

Με έμπνευση από το φετινό MET Gala, αυτή την εβδομάδα έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο… Pet Gala. Σκυλάκια ντύθηκαν με ενδυμασίες εμπνευσμένες από το κόκκινο χαλί του θρυλικού ετησίου πάρτι της Vogue. Ένα από τα πιο καλοντυμένα σκυλάκια, ήταν η μικρή Liv, ένα γιορκσάιρ τεριέ που φόρεσε μια δημιουργία του σχεδιαστή Anthony Rubio. Έμπνευση του σχεδιαστή ήταν Λατίνα σταρ Salma Hayek, η οποία είχε εμφανιστεί στο Met Gala με μια παρόμοια κατακόκκινη τουαλέτα.

ΗΠΑ, Βοστώνη: Ο κόσμος στο πλευρό των σεναριογράφων

Η απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ συνεχίζεται ακόμα, με τους ίδιους να μένουν αμετακίνητοι στα αιτήματά τους για καλύτερες αμοιβές. Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει ένα κύμα συμπαράστασης προς τους σεναριογράφους, καθώς σε τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ένα άτομο με καπέλο και ρόμπα αποφοίτησης κρατάει μια πινακίδα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του David Zaslav, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Warner Bros. Discovery, η οποία γράφει «ποιος έγραψε την ομιλία σου; Το ChatGTP;», καταδεικνύοντας την ειρωνεία και το πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη σκέψη. Πολλοί απόφοιτοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της απεργίας των συγγραφέων του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μεξικό, Πόλη του Μεξικού: «Η Καλύτερη στολή» είναι η… γύμνια

Στο Μεξικό, αυτή τη βδομάδα διοργανώθηκε η πρώτη «Μέρα Γυμνισμού» της χώρας. Χιλιάδες Μεξικάνοι βγήκαν στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας ολόγυμνοι, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο γύρω από το γυμνισμό και να δηλώσουν ότι αυτή η κατάσταση του ανθρώπινου σώματος είναι φυσιολογική. Ο κύριος στη φωτογραφία δε φοράει τίποτα άλλο, ενώ έχει γράψει στο στήθος του με μπογιά πως φορά την «Καλύτερη στολή».