Ένας Αλβανός προϊστάμενος οίκου ανοχής που φέρεται να επισκέφτηκε ο σταρ του ράγκμπι Λόρενς Νταλάγιο, γλίτωσε την απέλασή του αφού ο δικαστής τον χαρακτήρισε «έξυπνο και εργατικό».

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο 25χρονος Kristian Kodra, «έφαγε» δύο χρόνια για τη λειτουργία του παράνομου οίκου ανοχής που προμήθευε κοκαΐνη και ιερόδουλες. Η συμμορία κέρδισε τουλάχιστον 400.000 λίρες τους έξι μήνες λειτουργίας πριν η αστυνομία εισβάλει στο γεωργιανό αρχοντικό στο Χόλμπορν, στο κεντρικό Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2019.

Για τον 50χρονο Νταλάγιο, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε πληρώσει 10.550 λίρες στους ιδιοκτήτες της «επιχείρησης» – συμπεριλαμβανομένων 3.000 λιρών στον Kodra. Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2003 δεν συνελήφθη και ποτέ δεν διαπιστώθηκε τι πλήρωσε ή αν ήταν μόνος στις επισκέψεις του.

Ο διάσημος αθλητής δεν εμφανίστηκε ούτε έδωσε στοιχεία κατά τη διάρκεια της δίκης έξι εβδομάδων, τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, το όνομά του και οι δαπάνες του αποκαλύφθηκαν από τους εισαγγελείς. Το όνομά του φανερώθηκε μετά από έρευνα ντετέκτιβ που «ξεσκόνισαν»180.000 συναλλαγές.

Ωστόσο, παρά την καταδίκη του Κόντρα για τη διαχείριση του οίκου ανοχής, την κατοχή μαύρων χρημάτων και πλαστών ταυτοτήτων, ο Δικαστής αποφάσισε ότι μπορεί να παραμείνει στη Βρετανία. Επικυρώνοντας την έφεσή του κατά της απέλασης για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο δικαστής Cordella Bart-Stewart είπε: «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αποτελεί κίνδυνο για το κοινό. «Είναι ένας έξυπνος και εργατικός νέος με τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά στην κοινωνία. Έχει σπίτι εδώ και υποστήριξη. «Θα μπορούσε να δουλέψει. Θεωρώ ότι το δημόσιο συμφέρον δεν απαιτεί την απέλαση του αναιρεσείοντος από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σημείωσε επίσης ότι είχε «σοβαρή αιμορροφιλία» και δεν θα είχε πρόσβαση στο ίδιο επίπεδο θεραπείας στην Αλβανία – επηρεάζοντας το προσδόκιμο ζωής του. Ο Κόντρα ζήτησε άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν 15 ετών και του χορηγήθηκε περιορισμένη άδεια παραμονής προτού ασκήσει έφεση για παράτασή της το 2017.