Ο σούπερσταρ του NBA, Λούκα Ντόντσιτς, προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς καθώς ανακοίνωσε πως θα καλύψει εκείνος τα έξοδα για τις κηδείες των θυμάτων του μακελειού στο σχολείο του Βελιγραδίου.

Ένας 14χρονος σκόρπισε το θάνατο σε Δημοτικό Σχολείο της σερβικής πρωτεύουσας σκοτώνοντας συνολικά οκτώ παιδιά και τον φύλακα του σχολείου, βυθίζοντας τη χώρα στη θλίψη. Τώρα, ο άσος των Ντάλας Μάβερικς, που έχει ρίζες στη Σερβία και πιο συγκεκριμένα στο Βελιγράδι θέλησε να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που θρηνούν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ESPN και το δημοσιογράφο Έιντριαν Βοτζναρόφσκι, ο Ντόντσιτς δεσμεύθηκε να καλύψει ο ίδιος για τα έξοδα των κηδειών των θυμάτων, καθώς επίσης και την ψυχολογική υποστήριξη που θα λάβουν οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, που είναι σοκαρισμένοι μετά την τραγωδία.

«Είμαι συντετριμμένος από το τραγικό μακελειό στο σχολείο στη Σερβία και την απώλεια ζωών, συμπεριλαμβανομένων των αθώων μαθητών. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και ολόκληρη την κοινότητα που επλήγη από αυτή την τραγωδία…», ανέφερε αρχικά ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε και στους λογαριασμούς του στα social media και συνέχισε:

«Μέσω του ιδρύματός μου, διερευνώ τόσο άμεσους όσο και μακροπρόθεσμους τρόπους για να υποστηρίξω τους μαθητές, το σχολείο και τις οικογένειες που επλήγησαν από τους πυροβολισμούς…».