Όπως παρουσιάστηκε σε υποεπιτροπή της Γερουσίας για τις Ένοπλες Υπηρεσίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει ενδελεχώς περισσότερες από 650 πιθανές περιπτώσεις των λεγόμενων ΑΤΙΑ (UFO), σύμφωνα με τον διευθυντή του αρμόδιου γραφείου του Πενταγώνου που δημιουργήθηκε πέρυσι και ερευνά τέτοιου είδους θεάσεις.

Ο διευθυντής, Σον Κερκπάτρικ δήλωσε την Τετάρτη (19/4) ότι «από τις 650 περιπτώσεις, έχουμε ιεραρχήσει περίπου τις μισές από αυτές ότι έχουν ενδιαφέρουσα αξία, και τώρα πρέπει να τις εξετάσουμε και να πούμε για πόσες από αυτές έχουμε πραγματικά δεδομένα».

Ο αξιωματούχος περιέγραψε στους βουλευτές τον τρόπο με τον οποίο το γραφείο του βοηθά το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών να εντοπίσουν τις αναδυόμενες ξένες τεχνολογίες, όπως τα αερόστατα της Κίνας που βρέθηκαν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια, έπαιξε βίντεο από δύο υποθέσεις που είχαν αποχαρακτηριστεί. Η μία είχε επιλυθεί ενώ η άλλη όχι.

Το πρώτο βίντεο έδειχνε μια μικρή σφαίρα που πετούσε μέσα από την οθόνη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 στη Μέση Ανατολή το 2022. Η κάμερα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ακολουθούσε το αντικείμενο καθώς κινούνταν στον ουρανό.

Στο δεύτερο βίντεο από τη Νότια Ασία, μέσα στο 2023, ένα αντικείμενο πέταξε δίπλα από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9. Μάλιστα καταγράφηκε ένα ίχνος «προωθητικής μηχανής» πίσω του που σύμφωνα με τον Κερκπάτρικ, αρχικά θεωρήθηκε «πραγματικά ανώμαλο». Ωστόσο, μετά από ανάλυση των καρέ του βίντεο, τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για σκιά.

Ο Κερκπάτρικ, στο μεταξύ, υποστήριξε ότι η υπηρεσία του δεν έχει συναντήσει ως τώρα απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον πλανήτη μας, οποιαδήποτε εξωγήινη δραστηριότητα, τεχνολογία πέραν αυτού του κόσμου και τεχνολογία που να αψηφά τους γνωστούς νόμους της φυσικής.