Εντοπίστηκαν τελικά οι δύο Έλληνες τραυματίες που εξαφανίστηκαν στο Σουδάν εν μέσω της εμφύλιας διαμάχης και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, το οποίο βρίσκεται εκτός της πρωτεύουσας Χαρτούμ.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έχουν μεταφερθεί στο σπίτι του Μητροπολίτη Νουβίας και παντός Σουδάν, κ. Σάββα, καθώς βρέθηκε το ασθενοφόρο που τους μετέφερε και είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο ένας είναι καλά στην υγεία του ωστόσο ο δεύτερος έχει θραύσματα στο πόδι του και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει μέσα στο νοσοκομείο καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να φτάσουν λόγω των ακατάπαυστων πυρών και εκρήξεων στους δρόμους της πόλης.

24ωρη εκεχειρία

Μετά την χθεσινή εκεχειρία που δεν τηρήθηκε, τώρα οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης του Σουδάν συμφώνησαν σήμερα σε νέα 24ωρη εκεχειρία που θα ξεκινήσει στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος). Το Σουδάν βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα των σφοδρών συγκρούσεων.

«Επιβεβαιώνουμε την πλήρη δέσμευσή μας για πλήρη κατάπαυση του πυρός και ελπίζουμε ότι η άλλη πλευρά θα την τηρήσει σύμφωνα με την ανακοινωμένη ώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν ο σουδανικός στρατός θα ανακοινώσει ότι θα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός. Η χθεσινή εκεχειρία είχε ανακοινωθεί και από τις δύο πλευρές.