Με τη μητέρα της είναι πλέον το 13χρονο κορίτσι από τη Ρωσία που είχε ζωγραφίσει μία αντιπολεμική ζωγραφία και είχε σταλθεί σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών. Το κορίτσι, το οποίο σχεδίασε πυραύλους να στοχεύουν μια γυναίκα και ένα παιδί που έφεραν την ουκρανική σημαία, βρέθηκε στα «χέρια» του κράτους καθώς ο πατέρας της που είχε την επιμέλεια της καταδικάσθηκε για δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεων.

Η κοπέλα βγήκε από το ορφανοτροφείο λίγες ώρες πριν αρχίσει η ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου για τα γονικά δικαιώματα του πατέρα της.

Η επίτροπος της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών σε δηλώσεις της ανέφερε πως μίλησε με τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία το παρέλαβε από την κοινωνική πρόνοια.

Ο πατέρας της, ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ, ο οποίος έχει χωρίσει με τη μητέρα του παιδιού και είχε την κηδεμονία του καταδικάσθηκε για δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών, με αποτέλεσμα η κόρη του Μαρία ή Μάσα, όπως είναι το υποκοριστικό της, να βρεθεί στα χέρια του κράτους.

Η Επίτροπος για τα Δικαιώματα των Παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα ανέφερε πως μίλησε με το κορίτσι και με τη μητέρα του, την Όλγα.

«Η Μάσα δεν ήθελε αρχικά να πάει στη μητέρα της και η γνώμη της απαιτείται από το νόμο να ληφθεί υπόψη. Τώρα η θέση της άλλαξε – μου το είπε η ίδια στο τηλέφωνο», σημείωσε η Λβόβα-Μπέλοβα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Όλγα πήρε ήδη την Μάσα από το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας» είπε και συμπλήρωσε: «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά για τη μαμά και την κόρη».