Οι πισίνες του Σούνακ κάνουν… θόρυβο στη Βρετανία. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, παρουσίασε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της ωριαίας ομιλίας του στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη (14/03) αλλά προκάλεσε μεγάλη αίσθηση με μια μικρή ανακοίνωση. «Νέα χρηματοδότηση για τις δημόσιες πισίνες». Μόλις ακούστηκαν αυτές οι λέξεις, σύμφωνα με το Reuters, προκλήθηκαν αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό, ο Χαντ αναφερόμενος στο θέμα των πισινών και τους κόστους τους, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κοινοτικές εγκαταστάσεις σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί ενέργειας χαρακτηρίζονται «υψηλοί».

«Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία», είπε, αλλά τα λόγια του παραλίγο να μην ακουστούν καν από το τρανταχτά γέλια που πλημμύρισαν το Κοινοβούλιο μόλις έγινε η αναφορά στις πισίνες.

Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου προκειμένου να επανέλθει η τάξη και να μπορέσει να συνεχίσει ο Χαντ την ομιλία του.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ είπε ότι πολλά από τα δημοσιονομικά μέτρα του Χαντ βασίστηκαν σε ιδέες που πρότεινε το κόμμα του ενώ σημείωσε: «Ανυπομονούμε να προωθήσει ο πρωθυπουργός την πολιτική για τις πισίνες».

Η χρηματοδότηση ύψους 63 εκατομμυρίων λιρών που ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Χαντ για τις πισίνες ήρθε λίγες μέρες μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που αφορούσαν τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ και τα χρήματα που ξοδεύει για την πισίνα του σπιτιού του στη βόρεια Αγγλία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εφημερίδα Guardian, ο βρετανός πρωθυπουργός προχώρησε σε εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού κόστους δεκάδων χιλιάδων λιρών στο σπίτι του ώστε να μπορέσει να παραχθεί αρκετή ισχύς για την θερμαινόμενη πισίνα του.