Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Μασατόσι Ίτο που είχετην αλυσίδα μίνι μάρκετ «7 Eleven» και άνοιξε περισσότερα από 83.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το bbc.com, η εταιρεία του εξέδωσε ανακοίνωση και ανέφερε πως «θα θέλαμε να του εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την καλοσύνη του κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, το 1956, ο κ. Ίτο ανέλαβε μια μικρή επιχείρηση καταστημάτων ένδυσης στο Τόκιο που διηύθυνε ο τότε ετεροθαλής αδερφός του. Αργότερα, την μετονόμασε σε Ito-Yokado και μετέτρεψε την επιχείρηση σε μια αλυσίδα καταστημάτων μίας στάσης που πουλούσε τα πάντα, από παντοπωλεία μέχρι ρούχα.

Το 1972 ένα στέλεχος της Ito-Yokado, ο Toshifumi Suzuki, εντόπισε ένα κατάστημα «7 Eleven» κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Τότε, η εταιρεία σύναψε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της «7 Eleven»- την Southland Corporation με έδρα τις ΗΠΑ – και άνοιξε το πρώτο «7 Eleven» της Ιαπωνίας το 1974. Η εταιρεία του κ. Ito μετακόμισε για να αποκτήσει το μερίδιο ελέγχου της Southland Corporation τον Μάρτιο του 1990.

«Ήμουν τυχερός που ξεκίνησα τις επιχειρήσεις αμέσως μετά τον πόλεμο – την ίδια στιγμή που μια ευρεία καταναλωτική κοινωνία άρχιζε να αναπτύσσεται στην Ιαπωνία», είχε αναφέρει ο Μασατόσι Ίτο για την επιτυχία του.